İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 18'inci haftasında oynanan AS Roma-SS Lazio derbisinin kazananı çıkmadı. Nefes nefese geçen karşılaşma 2-2 berabere bitti.

Olimpiyat Stadı'nda yerel saatle 15.00'da başlayan karşılaşmayı, Hakem Daniele di Schio Orsato yönetti.

Dev karşılaşmada meşin yuvarlağı ağlara gönderen ilk takım, ilk yarıda üstünlük sağlayan Lazio oldu. Orta saha oyuncusu Stefano Mauri 25'inci dakikada, ceza sahasında Felipe Anderson'un asistini gole çevirerek, stadyumdaki 14 bine yakın Lazio taraftarını ayağa kaldırdı.

Hızını alamayan Lazio, 28'inci dakikada başarılı orta sahacı Felipe Anderson'un ceza sahası dışından attığı şutu, kaleci De Sanctis'i aşarak kaleye sokmasıyla, üstünlüğünü 2-0'lık skora çevirdi.

TOTTI 2. GOLÜNÜ SELFIE İLE KUTLADI

Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, ikinci yarıda sahaya Strootman ve ve Llajic'i sürdü.

Kıran kırana geçen mücadelenin ikinci yarısında atağa geçen Roma, 48'inci dakikada 38 yaşındaki kaptan Francesco Totti'nin golüyle kendine geldi. Strootman'ın pasına zamanında yetişen Totti, sol kanattan kaleyi hizalayarak, şutunu gole çevirmeyi başardı.

Roma'yı beraberliğe taşıyan ikinci golü de yine yaşarken efsane olan kaptan kaydetti. Başkent derbisini daha da heyecanlandıran bu golün ardından Totti, taraftara doğru koşarak kutlama yaptı. Bir kulüp görevlisinden cep telefonunu alan Totti, gol sevincini bir selfie (özçekim) çekerek ölümsüzleştirdi.

ITURBE'DEN TOTTİ'YE JEST

Fransız Teknik Direktör Rudi Garcia, heyecanın dorukta yaşandığı ikinci yarının 81'inci dakikasında, takımına beraberliği getiren Totti'yi oyundan çıkarmak istedi. Oyuncu değişimi tabelasında, Totti'nin 10 numarasının göründüğünü fark eden Iturbe, kaptana "Sen kal, ben çıkarım" işareti yaparak, Garcia'ya doğru yöneldi.

Bunun ardından tabeladaki 10 numara, Iturbe'nin numarası 7 ile değiştirildi. Iturbe'nin yerine ise oyuna Mattia Destro dahil oldu.

Yaşının ilerlemesinden dolayı kaptanı sezonun birçok maçında 90 dakika sahada tutmayan Garcia ve Totti arasında daha önce gerilim yaşanmıştı. 90 dakika sahada kalmak isteyen Totti ile Garcia arasında daha önce gerilim yaşanmıştı. Bu arada, Lazio kalecisi Marchetti, zaman geçirdiği için 50. dakikada sarı kart gördü.

LAZIO "BEN CHARLIE'YİM" YAZILI FORMAYLA OYNADI

Lazio, geçtiğimiz günlerde Paris'te Charlie Hebdo mizah dergisine düzenlenen saldırılarda öldürülenleri de unutmadı. Mavi-beyazlı ekip sahaya, "Je suis Charlie (Ben Charlie'yim)" yazılı formayla çıktı. Paris saldırılarının ardından Avrupa'da üst seviyeye çıkarılan güvenlik tedbirleri, derbiye de sirayet etti.

Roma yöneticilerinin aldığı karar doğrultusunda, karşılaşma öncesi İslam karşıtı pankart açılmasına müsaade edilmezken, 1200 polisin gün boyu görev yaptığı kaydedildi.

ROMA TRİBÜNLERİNDE, KAPTANLARIN FOTOĞRAFLARI

AS Roma'nın ateşli taraftarının bulunduğu Curva Sud tribünlerinde, takım tarihine damga vurmuş kaptanların yüzlerinin dizayn edildiği resimler açılarak, uzun bir pankarta da Lazio'ya gönderme yapılarak, "Bizim kaptanlarımız Roma'nın çocukları, sizde hiçbir zaman olmayan bizim onurumuz" diye yazıldı.

SALİH TRİBÜNDEN İZLEDİ

Bir süredir sakatlığı süren, son antrenmanlarda ise sadece hafif koşu yaptığı gözlenen Salih Uçan ise maçı tribünden izledi.

Salih, kendisiyle stat girişinde karşılaşan gazetecilere, "Sakatlığım sürüyor. Son antrenmanlarda ise sadece hafif koşu yaptım. Bu nedenle maçı tribünden izleyeceğim" dedi.

Sezon başında Roma'nın, Fenerbahçe'den satın alma opsiyonlu 2 yıllığına kiraladığı Salih, ilk resmi maçına Ekim ayında oynanan Chievo Verona karşılaşmasında çıkmış, sadece 4 dakika oynamıştı. 20 yaşındaki temsilcimiz, bir daha Serie A'da forma şansı bulamadı.

OLAYLI DERBİLER NEDENİYLE GÜNDÜZ OYNANDI

Önceki yıllarda ölümle sonuçlanan şiddet olaylarına sahne olması nedeniyle başkent derbisinin, öğleden sonra oynanmasına karar verilmişti. Stadın çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bu arada, üst ve alt formalarını taraftarlara veren bazı Laziolu oyuncuların sahadan sadece külotla ayrılması dikkat çekti.


TAKIMLARIN İLK 11'LERİ

Başkent derbisinde ilk 11'ler şöyleydi:

AS ROMA: De Sanctis, Maicon, Manolas, Astori, Holebas, Pjanic, De Rossi, Nainggolan, Florenzi, Totti, Iturbe.

SS LAZIO: Marchetti, Basta, De Vrij, Cana, Radu, Parolo, Biglia, Candreva, Mauri, Felipe Anderson, Djordjevic.