Mehmet ÇİFTÇİ, Madrid-

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmanın ilk ayağı için Bernabeu Stadı'nda Real Madrid ile Bayern Münih arasından oynanan karşılaşmadaki 1-0’lık galibiyet İspanyolları tatmin etti. Sonuçtan çok Alman devi Bayern'i yenmenin sevincini yaşayan İspanyollar Ronaldo ve Bale'nin fedakarlık yaparak tam iyileşmeden sahaya çıktığını bu iki oyuncunun da rövanşta ilk 11 de yer alarak % 100 mücadele edeceğine dikkat çektiler. İspanyol basını Real Madrid'in Bayern Münih karşısındaki akıllı oyununu başlıklarına taşıyarak Benzama'nın attığı altın golün turu geçmeye yeterli olacağını savundu. Gazeteler, Alman panzerinin topa sahip olmasına rağmen gol pozisyonunda Real Madrid'in gerisinde kaldığını ileri sürerek İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'nin karşılaşmayı iyi okuyarak rakibine Bernabeu'da gol attırmadığını belirtti.

Ülkenin ileri gelen spor gazetelerinden Marca gazetesi, "En büyük biziz" manşeti altında Real Madrid'in böylesine olağandışı gecelerde rekabetçi ruhunu sahaya yansıttığını belirtti.

As gazetesi ise, "Altın gol" manşetini kullandı. Gazete, Real Madrid'in karabasanı Bayern Münih'in nihayet rakibi karşısında maç kaybettiğine işaret ederek kalede devleşen İker Casillas'ın da bu galibiyet de büyük rol oynadığının altını çizdi.

İspanya'nın diğer bir spor gazetesi olan El Mundo Deportivo'da, "yarı finalin ilk ayağı Real Madrid'in" başlığı altında Guardiola'nın Barsa stili futbolunun Real Madrid'i yenmeye yetmediğini ifade etti.

Katalanların ikinci gazetesi Sport ise "Guardiola intikamı Almanya'ya bıraktı" başlığını attı. Gazete, Ancelotti'nin Alman oyunculara açık alan bırakmayarak iyi bir taktik izlediğini savundu.

Bu arada Real Madrid'in Bayern karşısındaki galibiyetin gizli mimarlarından biri de Ancelotti'nin yakın arkadaşı olan vatandaşı eski teknik adam Arrigo Sacchi olduğu iddia edildi. İspanyol medyası Sacchi'nin Real Madrid'e bu maç için danışmanlık yaptığı ve dostu Ancelotti'ye "Bayern München karşısında galip gelmek istiyorsanız bu takımın 12 Nisan'daki Borussia Dortmund karşısındaki maçı iyi izleyin, Dordmun'un yaptığını siz de yapabilirsiniz" sözleri ettiği ileri sürüldü. Bayern Münih bu karşılaşmada rakibine 3-0 yenilmişti.

MÇ(MA)