Şampiyonlar Ligi finalinde iki İspanyol, iki ezeli rakip, iki Madrid takımı Real Madrid ve Atletico Madrid karşı karşıya geliyor. Milli yıldızımız Arda Turan sakatlığı sebebiyle ilk 18'de yer almıyor.

ATLETICO MADRID: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe - Tiago, Gabi, Koke, Raúl García - Villa, Diego Costa
YEDEKLER: Aranzubia, Alderweireld, Sosa, Mario, Diego, Adrian, Cebolla
REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao - Di María, Khedira, Modric, Bale - Benzema, Cristiano Ronaldo
YEDEKLER: Lopez, Arbeloa, Pepe, Marcello, Illarramendi, Morata, Isco


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Uzatmada ilk yarı başladı.
-90 dakikayaı bitiren düdük geldi. Final uzatmaya gidiyor.


Maçı tribünden izleyen Arda Turan, Lizbon'daki final öncesi takım elbisesi ve güneş gözlüğüyle dikkat çekti. Arda, takım arkadaşlarına başarılar dilerken tribündeki heyecanlı halleriyle de dikkat çekti.



Casillas'ın hatalı çıkışını Godin affetmedi ve Atletico'yu 1-0 öne geçirdi. (Foto: Reuters)




Finalde ikili mücadeleler hayli sert geçiyor. (Foto: AP) 



Karşılaşmayı İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, İspanya Kralı Juan Carlos ve Kraliçe Sofia, UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de izliyor. (Foto: AFP)




Karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yapan Galli yıldız Gareth Bale. (Foto: Reuters)




Atletico taraftarları finalin başlamasını bekliyor. (Fotoğraf AP) 


 BU SEZON 5. MADRİD DERBİSİ

Real Madrid ile Atletico Madrid bu sezon 4 kez karşı karşıya geldi. Ligde rakibini deplasmanda 1-0 yenen Atletico Madrid, evindeki derbide rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Kral Kupası'nda ise Real Madrid'in üstünlüğü vardı. Kral Kupası'nda eşleşen iki ezeli rakibin mücadelesinde ise Real'in büyük üstünlüğü vardı. Real Madrid evindeki maçı 3-0 deplasmandaki maçı ise 2-0 kazanmıştı.


ATLETICO YENİLMEDİ... REAL ALMANLARA KAN KUSTURDU

İspanya Ligi'nde mutlu sona ulaşan Atletico Madrid, şampiyonlar ligi'nde ise adeta sezona damga vurdu. Devler liginde bu sezon çıktığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Atletico, Porto, Zenit ve Avusturya Wien'den oluşan G Grubu'nu lider bitirdi.
2. turda İtalyan devi Milan'ı deplasmanda 1-0 yenen Simione'nin öğrencileri evlerinde ise İtalyanları farklı yendiler: 4-1

Çeyrek finalde ise bir İspanyol derbisi daha vardı! Atletico'nun önündeki rakip bu kez Barcelona'ydı. Deplasmandan 1-1 beraberlikle Madrid'e dönen kırmızı beyazlılar evlerinde de Barcelona'yı 1-0 yenerek yarı finale kalmayı başardılar.

Yarı finalde ise bu kez rakip Chelsea'ydi. Madrid'deki maçta 'kalenin önüne çekilen otobüsleri' geçemeyen Atletico sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Ama İspanyollar Londra'da Arda'nın da gol attığı karşılaşmada 'mavileri' 3-1'le geçti ve finale yükseldi.

Real Madrid ise devler liginin grup aşamasında temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubu'ndan lider olarak çıktı. Real'in yolu grup aşamasından sonra bolca Almanya'ya düştü. 2. turda Schalke 04 ile eşleşen eflatun beyazlılar Schalke'yi 6-1 ve 3-1'le darmadağın etti. Çeyrek'te ise bu kez rakip bir başka Alman Borussia Dortmund'du. Klopp'un öğrencilerini Madrid'de 3-0'la geçen Real deplasmanda 2-0 mağlup olsa da yarı finale yükselmeyi başardı.

Real Madrid'in yarı finaldeki rakibi ise son şampiyon Bayern Münih'di. İlk maçı seyircisi önünde 1-0 kazanan Real Madrid Almanya deplasmanında adeta şov yaptı ve Alman panzerine unutamayacağı bir mağlubiyet yaşatarak finale çıktı: 4-0