"Önemli olan sezonun derecesi değil, önemli olan yarışın madalyası"

"Her türlü şansımız var"


ERCAN ATA / VAASA,() - 

Finlandiya'nın Vaasa kentindeki Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesi yarın start alacak. Şampiyona öncesi açıklamalarda bulunan milli sporcu Ramil Guliev, 2017 yılında gösterdiği performansı ile ilgili olarak, "100 metre antrenmanı daha fazla yaptık. Ama tabii ki 200 metreye de güzel çalıştık. Ama bu 100 metre de ilk bizim takozda bir sorun vardı. Onu çözmye uğraştık. Şu an çözüldü daha iyi oldu ama istediğimiz kadar iyi değil ama bir adım öne çıkardık. Şu an bu sezonu ben 2 kere en iyi derecemi koştum 10.06 ile. Ondan sonra bir seri yarış yaptım. Yani o derece şu anda dünyada 14. sırada geçiyor. Yani benim 200 metrem daha iyi. Biz Dünya Şampiyonası'nda 200 metrede koşmayı planlıyoruz. İnşallah orada 200 metrede daha başarılı  bir performans gösteririz. Slovakya'da yapılan yarışta 200 metre koştum ve 19.98 derece ile bitirdim. Yani şu an 200 metrede daha iyi gözüküyor. İyi bir derece bekliyorum" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN SEZONUN DERECESİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN YARIŞIN MADALYASI"
Dünya tarihinin en büyük atletleri arasında yer alan Jamaikalı sporcu Usain Bolt'un kariyerinin son yarışında yaptığı 10.03'lük dereceyi 10.02 ile geçerek bu yılın en iyi derecesini elinde bulunduran Ramil Guliev, "Yani şöyle diyim, sezon içinde bazı sporcular daha iyi koşuyor. Daha kötü koşuyor. Mesela geçen sene diyelim Justin Gatlin dünyanın en iyi derecelerinden birin göstermiş ama olimpiyat finaline katılamadı. Neden finalde hata yapıp, bir şey yapamadı. Yani önemli olan sezonun derecesi değil, önemli olan yarışın madalyası. En önemli olan o. Dünya Şampiyonası hakkında konuşursak, biz oradan bir madalya getireceğiz. O zaman o derece o madalya sahibi olur" şeklinde konuştu.
"HER TÜRLÜ ŞANSIMIZ VAR"
Süper Lig'e yeniden çıkmaları ile ilgili konuşan Ramil Guliev, "Yani şu anda takımımız çok iyi durumda. Bu yarışta sadece havalar biraz kötü, yağmur ve biraz rüzgar var. Ama inşallah yarış günlerinde daha iyi bir hava olur. Yani hava biraz dereceye fark ettiriyor.  İnşallah kendi sporcularımız kendi derecelerini gösterirlerse, en üst lige geçebiliriz. Bizim her türlü şansımız var" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ramil Guliev'in açıklamaları