"Dünyadaki En Hızlı Spor Markası" olma misyonu ile yola çıkan Puma, dünyanın en iyi sporcuları ile başlattığı global multi-medya pazarlama kampanyası Forever Faster'ı tanıttı. Puma Türkiye Pazarlama Müdürü Gökçe Özer'in ev sahipliğinde The Seed'de gerçekleştirilen lansmana Alman efsanevi futbolcu Lother Matthaus ve Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Fildişi Sahilli futbolcu Eboue'de katıldı.

66 yıldır spor camiasının için önemli bir marka olan Puma bu zamana kadar çok önemli sporcuya da sponsor oldu. Dünyaca ünlü Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele, Arjantinli efsane Maradona ve Alman efsane Matthaus bunlardan bazıları. Günümüz futbolunda Marco Reus, Fabregas, Balotelli, Falcao ve Aguero gibi yıldızlarında sponsoru. 2003 yılında Beşiktaş'ın 100. Yılı sponsoru olan Puma 2010 yılı Bursaspor'un şampiyonluğunda da forma sponsoru Puma idi. Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcusu Alex De Souza'nın da 3000. golünü attığında ayağında Puma vardı.

"AİLEM PUMA'NIN İLK FABRİKASINDA ÇALIŞIYORDU..."

Alman efsanevi futbolcu Matthaus kendisine sorulan "neden Puma" sorusuna, "Ailem Puma'nın ilk fabrikasında çalışıyordu" dedi.

Matthaus, "Ailem Puma fabrikasında çalışıyordu bende o yüzden Puma giydim. Puma benim için bir aile markası. Kariyerim boyunca Puma giydim. Sanırım başarımda Puma'nın rolü büyük" dedi.

Matthaus attığı tüm gollerin hepsinin kendisi için önemli olduğunu söylerken en unutamadığı golü için de, "1992 yılında geçirdiğim ağır sakatlık sonrası deplasmanda Bayern Münih forması ile Mehmet Scholl'ün ortası ile gelişine attığım vole golü unutamam. Zaten o gol o yıl yılın golü seçilmişti" ifadelerini kullandı.

Türk futbolu hakkında da konuşan Matthaus, "Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Almanya'da yakın Türk arkadaşlarım var. Daha önce İstanbul'da Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de seyrettim, gördüğüm en iyi atmosferlerdendi. Bence Türk futbolunda taraftarların gösterdiği performansı coşkuyu Türk Milli takımı da gösterebilse Dünya Şampiyonu olurlardı" dedi.

Macaristan Milli Takımı başında görev yaptığı dönemlerde Beşiktaş'tan teklif alıp almadığı yönündeki bir soruya efsanevi futbolcu, "Beşiktaş'la iletişim halindeydik. Eski Beşiktaş Başkanı, şimdiki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşme halindeydik. Bayağı da ilerlemiştik; ama sonra Del Bosque'yi aldılar. Bayağı da tuzluya çıktı. O paraya ben 10 yıl antrenörlük yapardım." cevabını verdi.