Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, Türkiye Ligi'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nden daha önemli olduğunu açıkça ifade etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin maç sonrasındaki açıklamaları sarı kırmızılı camiada büyük tepki çekti. Önce D-Smart canlı yayınına çıkıp, "Bizim için Türkiye Ligi daha önemli" diyen İtalyan çalıştırıcı, daha sonra düzenlediği basın toplantısında bu sözleri en az 10 defa tekrarladı. Prandelli'nin maç sonrasında sorulan sorulara verdiği cevaplar şöyle:

AMACIMIZ 4. YILDIZ, BUNUN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

- Olcan, Bruma ve Veysel'i neden 18'e almadınız?"
Amacımız 4. yıldız ve bunun için çalışacağız. şampiyonlar ligi'nde büyük takımlara karşı oynuyoruz. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek mi, bunu zaman gösterecek. Dışarıda kalanlar her kötü sonuçta maçı kazananlar oluyor! Ama her kararım için bir açıklamam var; Bruma, milli takımdan sakat döndü. Ayrıca takım için oynaması gerektiğini öğrenmeli. Sağda oyna deyince orada oynamalı. Olcan Fenerbahçe maçında dişlerini sıkarak oynadı. Lig bizim için daha önemli olduğu için kadroya almadım.


FUTBOLCULAR BENİM DEDİKLERİMİ ANLAMIYOR

- İtalyan futbolu savunma ağırlıklıdır ama sizin takımınız çok pozisyon veriyor. Sorun futbolcularda mı? Ayrıca Pandev Şampiyonlar Ligi'nde hep ilk 11'de; çok mu iyi yoksa oynatmaya zorunluluk mu hissediyorsunuz?
Her ülkede bir futbol anlayışı var. Demek ki futbolcular benim dediklerimi anlamıyor. Bazı şeyleri zaman içinde düzelteceğiz. Beklerimiz topu aldığımızda hemen açılıyor ve ileriye çıkıyorlar.

BAŞIMIZ DİK, VARIMIZI YOĞUMUZU VERDİK

- 4.yıldız hedefiniz var. Bu Şampiyonlar Ligi hedefinden bir adım önde mi? Bunun için mi böyle 11 ile çıkıyorsunuz? Taraftar tepkisi sizi tedirgin etmiyor mu?
Hayır bu akşam baktığımızda taraftar mükemmeldi. Öyle olmaması gerekiyordu. Soyunma odasında söyledim başımız dik biz varımızı yoğumuzu verdik.


BANA AZ PARA HARCAYACAĞIMIZ SÖYLENDİ

-2 sene evvel çeyrek final geçen sene bir üst tur. Bu sene 9 gol yediniz. Burada başrol kimin? Geldiğinize pişman mısınız?
Demoralize olmamamız lazım, geçen sene farklı yabancılar vardı, ilk geldiğimde bana ekonomik, Finansal Fair-Play çerçevesinde ve az para harcayacağımız söylendi. Ben hiçbir zaman fikir değiştirmedim. Amacım buraya geldiğimde 4. yıldızdı, teknik ekibimle söz veriyorum; 4.yıldız için savaşacağım. Buraya gelme sebebim 4. yıldız...