MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen 2014 Avrupa Voleybol Konfederasyonu U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası, grup maçlarıyla başladı.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği'nin desteğiyle Çalış Plaj Sporları Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonaya, 20 ülkeden 57 takım ve 114 sporcu katıldı. Türkiye'nin 4 erkek, 4 bayan takımla temsil edildiği şampiyonanın ilk günü çekişmeli maçlara sahne oldu. Tesisteki 6 sahada oynanan maçları yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.
TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, şampiyonanın 21 Eylül'de oynanacak final maçlarıyla sona ereceğini söyledi. Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından 2 yılda bir düzenlenen organizasyonun bu yıl Fethiye'de gerçekleştirildiğini anlatan Değirmenci, "Güzel havada çekişmeli maçlar oynanıyor. Avrupa şampiyonası için spor kompleksi büyütüldü. İnşallah ilerleyen yıllarda uluslararası organizasyonları Fethiye'ye getireceğiz" dedi.
TÜRK TAKIMLARI GALİBİYET ALAMADI
Şu ana kadar oynanan grup maçlarında Türk takımları henüz galibiyet alamadı. Kadınlar kategorisinde Avusturya'dan Schützenhöfer- Plesiutschnig ikilisi Türkiye'den Sencel-Carman takımını 3-0, Polonya'dan Baran-Gruszczynska ikilisi Aktaş- Çakmak takımını 3-0, Rusya'dan Sviridova E.- Sviridova ikilisi Nezir- Çetin takımını 3-2 yendi. Erkekler kategorisinde ise Polonya'dan Bryl- Kujawiak takımı Baysal- Kurt ikilisini 3-0, Avusturya'dan Dressler-Kattner takımı Urlu- Mermer ikilisini 3-0 mağlup etti.

FOTOĞRAFLI