PINAR Karşıyaka, Beko Basketbol Ligi Play off yarı finalinde şampiyonluğun güçlü adayı Fenerbahçe Ülker'e elenmesine rağmen antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde başarılı bir sezon geçirdi.
Ufuk Sarıca önderliğinde geçen yıl Eurochallenge Cup'ta final, ligde yarı final oynayan Pınar Karşıyaka bu sene de çıtayı yükseğe koydu. Türkiye Kupası'nı finallerde Türk Telekom, Fenerbahçe ve Anadolu Efes'i geçerek tarihinde ilk kez kazanan Pınar Karşıyaka, play off'ta da Anadolu Efes'i 23 yıl sonra çeyrek finalde eleyen ilk takım oldu.
Mucizelere imza attıklarını söyleyen Ufuk Sarıca, "Euroleague takımları arasında son 4 arasına ismimizi yazdırdık. Gönül daha da yukarıya gitmek, final oynayarak şampiyonluğu kazanmak isterdi ama bizim bütçemize sahip bir takımın yapabileceği en iyi şeyleri yaptık" dedi. Sözleşmesinin opsiyonlu olarak 1 sezon daha devam ettiğini belirten Sarıca, "Teklifler alıyorum ama kulübümü çok seviyorum. Kalıp kalmayacağım yeni yönetimle görüştükten sonra netleşir" diye konuştu.
TARAFTAR DİLLERDE
Fenerbahçe Ülker sınavında Pınar Karşıyakalı kadın ve çocuklar, Arena'yı tıklım tıklım doldurdu. Pınar Karşıyaka kadın ve çocuk taraftarıyla sanal alemde gündem oldu. Yeşil kırmızılılar erkeklerin yokluğunu aratmazken açtıkları, "Maç seyircisiz ise biz neyiz" pankartıyla Basketbol Federasyonu'na gönderme yaptı. Binlerce Pınra Karşıyakalı ise mücadeleyi salonun otoparkına kurulan dev ekrandan izledi.
GÖRÜLMEMİŞ HIRSIZLIK
Karşıyaka Arena'da Fenerbahçe randevusu öncesi hırsızlık şoku yaşandı. Hırsızlar salon dışındaki klima tesisatları ve havalandırmaya giden bakır borularını çaldı. Maçta bu nedenle havalandırma sistemi çalışmadı. İzmir Emniyeti, olayı takibe aldı. 

EK(YC/AÖ)