İSPANYA'daki Dünya Kupası'ndan dönerek Pınar Karşıyaka'nın başına geçen Başantrenör Ufuk Sarıca, yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.
Ligde üst üste 2 yarı final oynadıklarını hatırlatırken, "En az bu başarıyı yakalamak istiyoruz" diyen Sarıca, "Eurocup'ta 2'nci tura çıktık. Artık Final Four'a yürümeyi hedefliyoruz. Türkiye Kupası'na ve 8 Ekim'de lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker'le oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'na talibiz. 1987'den sonra ikinci kez büyük kupayı kazanmak bize büyük moral verir" diye konuştu.
Yeşil kırmızılı ekibe son iki sezonda Avrupa'daki ilk finalini oynatıp tarihindeki ilk Türkiye Kupası'nı kazandıran Ufuk Sarıca, transfer döneminde kadroyu büyük ölçüde koruduklarını hatırlatırken şu ifadeleri kullandı:
"Takımdan sadece Batista ve Can Altıntığ ayrıldı, Williams'ı gönderdik. Dixon ile Diebler'in 3'üncü sezon da bizimle kalması önemliydi. Batista'nın ayrılması kayıp ama Mutlu ve Barış'la yeniden anlaşmak bize büyük avantaj sağladı. Bu sezon her takımın 5, bazılarının 7 yabancısı var. Yeni dönem her zaman olduğundan çok daha zorlu geçecek."
Takıma yeni katılan 4 oyuncuyu da değerlendiren Ufuk Sarıca, bu konuda şunları söyledi:
"Gabriel, Yunan Ligi'nde ribaund ve smaç kralı oldu. Onu geçen sezon da istedim. Palacios, Euroleague'de mücadele etmiş güçlü ve mobil bir pivot. DJ Strawberry çok tecrübeli. Hücumda olduğu kadar savunmada da başarılı. Kolejde yılın müdafaacısı seçildi. Ceyhun iki bölgede de etkili, oyunun kaderini değiştirme kapasitesine sahip bir isim. Takımı iyi buldum. İspanya'dan sürekli takipteydim. Lig ölçüsü değil ancak hazırlık maçlarında üst üste 5 güçlü takımı yenmek önemli."

FOTOĞRAFLI