EUROCUP çeyrek final ilk maçında İspanyol temsilcisi Herbalife Gran Canaria'ya deplasmanda 76-66 yenilen Pınar Karşıyaka, turu İzmir'de geçmeye kararlı. Yeşil kırmızılı taraftarlar 25 Mart Çarşamba günü oynanacak rövanşta Arena'yı cehenneme çevirmek için şimdiden organizasyonlara başladı. Turu eçme yolunda en büyük kozlarının taraftar olacağını söyleyen Antrenör Ufuk Sarıca, "Biz evimizde nice Euroleague takımlarını 15-20 sayı farkla yendik. Kendi basketbolumuzu oynarsak Gran Canaria'yı da eleriz" dedi. İlk maçı 10 sayı farkla kaybeden Pınar Karşıyaka yarı final için en az 11 farklı galibiyet gerekiyor.
İlk karşılaşmada yaptıkları hatalara dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Deplasmanda 19 top kaybı yaptık. Rakibe 19 hücum ribaundu verdik. Gran Canaria bizden 18 tane daha fazla hücum yapmış ama buna rağmen son 2 dakikaya kadar maça ortak olduk. Rövanş aynı şekilde geçmeyecek. Bu hataları tekrarlamayacağız" diye konuştu. Rövanşta en çok Karşıyaka taraftarından çekindiğini itiraf eden Gran Canaria Antrenörü Aito Garcia Reneses ise, "Karşıyaka seyircisinin baskısını ve takımına sağladığı katkıyı çok iyi biliyoruz. Çok zorlu bir deplasmana çıkacağımızın farkındayız" diye konuştu.
UMUTLANDIRAN SERİ
Pınar Karşıyaka bu sezon Eurocup'ta evinde oynadığı 9 maçta sadece 2 yenilgi alırken, 7 müsabakadan zaferle ayrıldı. Karşıyaka Arena'da sezonun ilk Avrupa maçında PAOK'a uzatma bölümünde mağlup olan Pınar Karşıyaka, 2'nci turu garantiledikten sonra da Lokomotiv Kuban'a teslim oldu. Pınar Karşıyaka evinde Euroleague'den elenen Neptunas, Eurocup'ı 2 kez kazanan Lietuvos Rytas, Beşiktaş İntgeral Forex'i, Paris Levallois gibi takımları farklı mağlup etmeyi başardı.
Avrupa'da 8 maçlık yenilmezlik serisinin ardından mağlubiyetle tanışan Pınar Karşıyaka, Kanarya Adaları deplasmanında ilk üç periyodu başa baş geçtikten sonra son dakikalarda rakibine teslim oldu. Erkan ve Diebler'in erken faul problemine girmesinden etkilenen Pınar Karşıyaka son bölümde 11 sayı atıp rakibine 19 sayı şansı verdi.
Maç sonrası özel uçakla direkt İzmir'e dönen yeşil kırmızılılar, ligde cumartesi günü Royal Halı Gaziantep'i ağırladıktan sonra Gran Canaria rövanşına hazırlanıcak.