Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- FIBA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nun en zayıf takımlarından biri olarak görülen Finlandiya temsilcisi Kataja Basket'e kendi sahasında 18 sayı farkla yenilerek üst üste ikinci iç saha mağlubiyetini alan Pınar Karşıyaka'da büyük şok yaşanrdı.
Grupta ilk yarıyı 4 galibiyet, 3 yenilgiyle üçüncü sırada tamamlayan yeşil-kırmızılılarda, ligdeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisinin ardından gelen Kataja bozgunu sabırları taşırdı. Taraftarlar, 4 yıllık Ufuk Sarıca döneminden sonra bu sezon başında göreve getirilen antrenör Nenad Markovic'i istifaya çağırırken, oyuncuları protesto etti. Yönetime de antrenör ve oyuncu tercihleri nedeniyle tepkilerden payını aldı.
Tribünlerden yıllar sonra ilk kez bir antrenör için istifa sesleri yükselen Pınar Karşıyaka'da, cumartesi günü Yeşilgiresun Belediyespor ile oynanacak lig maçının kaybedilmesi halinde Boşnak çalıştırının gündeme gelebileceği de öne sürüldü.
Yeşil kırmızılı ekipte büyük beklentilerle transfer edilen Ponitka, Kataja karşısında skor üretemezken, sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıklayan Petway 4 sayı, Owens 2, Brown 11 sayıyla oynadı. Yerlilerden Muhammed ve Soner de bekleneni veremedi. Kariyerinin en kötü maçını yaşadığını söyleyen Markovic, "Rakip bize basketbol dersi verdi. Egoyu bir kenara bırakamadık. Konuştuğumuz hiçbirşeyi yapamadık" diye konuştu.