KARŞIYAKA'da yönetim ve divan kurulu arasında yaşanan tartışmalara Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu da dahil oldu. Ustaoğlu, şube hesaplarıyla ilgili olarak Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın sözlerine, "İpe sapa gelmez açıklamalarının arkasında yalnız kulübü karıştırma amacı var. Basketbol şubenin hesapları kuruşu kuruşuna bellidir, şeffaftır ve açıktır. Tüm hesaplarımız kulüpte mevcut. Son kongrede de bu tarz bir itham oldu ve kürsüde cevabını verdim. Artık insanları lekelemeye çalışmayı bıraksınlar" diye konuştu.
Basketbol şubenin Büyükoral'ın dediği gibi Antrenör Ufuk Sarıca'ya söz geçirememesinin söz konusu olmadığını belirten Ustaoğlu, "Geçen yönetimin başkanı bir inşaat firmasıyla hatalı bir reklam sözleşmesi yaptı. Büyükoral bu hatayı dönemin başkanı Ali Erten'e yüklemeli. Reklamdan ticari bir gelir elde edileceği için Sarıca'nın rızası en baştan alınmalı, sözleşme öyle yapılmalıydı. Sarıca ve basketbolcular birçok defa sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı ama ticari bir metayı tanıtmak farklı. Bu konuda kulübün zarar görmemesi için çalışıyoruz" dedi.
Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral şunları söylemişti:
Divan Kurulu olarak birinci görevlerinin yönetimden kulüp hesaplarını isteyip incelemek olduğunu ancak bazı şube hesaplarını alamadıklarını açıklamıştı.