SELÇUK İNAN: KÖTÜ SEZONU İYİYE ÇEVİRME ŞANSIMIZ VAR
Antalya'da oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, kötü bir sezon geçirdiklerini anlattı. Kupa finalinin kendileri için sezonun maçı olduğuna dikkati çeken Selçuk İnan, "Sezonu istediğimiz gibi bitiremedik. Kötü bir sezon geçirdik diyebiliriz, ama bu kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarın maçı kazandığımız takdirde hem kupayı kazanacağız, hem de 1 yıllık cezayı da çekeceğiz. Yarın çok önemli maça çıkacağız. Tüm hazırlığımızı yaptık, yarınki maçı bekliyoruz. İnşallah da istediğimiz sonucu alırız" diye konuştu.
'STRES VE GERGİNLİK OLMASI GEREKİR'
Son maçlarda takımının istediği oyunu sahaya yansıttığını ve bunun kadro istikrarı oluşmasından kaynaklandığını belirten Selçuk İnan, Riekerink'in istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştıklarından bahsetti. Gazetecilerin "Takımın genel havası gergin mi, tam konsantre misiniz?' sorusuna Selçun İnan, "Takımda bir gerginlik yok ama doğruyu söylemek gerekirse biraz stres, gerginlik olması gerekir. Bizim için çok önemli bir maç. Hem rahatız hem de bir o kadar konsantre ve gerginiz diyebilirim, iyi anlamda" dedi.
'BU SEZON ÇIKARACAĞIMIZ ÖNEMLİ DERS VAR'
Galatasaray'ın kötü bir sezon geçiren oyunculardan oluşan kadrosunun yarın oynanacak maça etkisi hakkındaki soruya ise Selçuk İnan, büyük maçların sonucunu o anlık performansın da belirleyebileceğini söyledi. Kötü bir sezon geçirilmesine rağmen büyük maçların havasının başka olduğunu vurgulayan Selçuk İnan, "Çok güvendiğiniz oyuncunuz o maçı size çevirebilir. Geçen seneyi üç kupayla bitirdik, çok hedeflerimiz vardı. Bizim düştüğümüz duruma düşen dünya kulüpleri de var. Ben hep geleceğe baktım. Biz bu sezonu iyisiyle kötüsüyle geçirdik. Bu sezondan çıkaracağımız önemli dersler var, camia olarak. Kkulüp olarak bunun üstesinden gelebilecek büyüklükteyiz. Yarın ki maç da bunun için bir fırsat" diye konuştu.
'MADDİ, MANEVİ ÖNEMLİ MAÇ'
Yarın oynayacakları final maçının önemine değinen Selçuk İnan, şunları söyledi:
"Yarınki maç camiayı ilgilendiren bir maç. Çünkü kupanın dışında, Fenerbahçe'yi yenmenin dışında, çekmemiz gereken cezamız var. Maddi, manevi açıdan çok önemli bir maç. Her futbolcu, her maçtan önce bir şeyler düşünür, gözlerini kapattığında mutlaka gol atar. Hissediyorum, tabi ki sadece Fenerbahçe maçı değil, tüm maçlar için böyle his geliyor içime. İnşallah Fenerbahçe maçında da bu hissim gerçekleşir."
'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAMIZ GEREKİYOR'
Galatasaraylı futbolcuların Avrupa kupasında oynayamayacak olmasının takım arkadaşları üzerindeki etkisinin sorulması üzerine de Selçuk İnan, şöyle konuştu:
"Etkilenmeyiz desem yalan olur. Galatasaray formasını giyen her futbolcu Avrupa'daki takımları yenmek zorunda olduğunu, başarılı olmak zorunda olduğunu bilir. Ben geldiğimde de Galatasaray Avrupa kupalarında yoktu. Hep beraber 4 sene boyunca şampiyonlar liginde oynadık. Şu an kötü bir dönemden geçiyoruz. Bu futbolcuyu etkiler. Çünkü alışık olduğu UEFA'da, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak çok önemli bir şey. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Burası bizim kulübümüz, tekrardan yukarılara taşımak, o başarıları yakalamak için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincindeyiz. O nedenle yarınki maç çok önemli. En azından bunu bir yıllık süreyle tamamlamamız gerekiyor. Ondan sonra Galatasaray her zaman olduğu yerde, şampiyonlar liginde, UEFA'da, Avrupa kupalarında olacaktır."

FOTOĞRAFLI