SÜPER Lig ve PTT 1'inci Ligi'nde uygulanan Passolig kartı ve e-bilet sistemini futbolseverler henüz benimsemedi.
Balıkesir'de yeni sezon öncesi 13 bin Passolig kartı ve 5300 kombine bilet satıldığı açıklanmasına rağmen Akhisar Belediyespor'la oynanan maçta tribünlerin yarısı boş kaldı. Balıkesirliler, takımlarını 38 yıl sonra Süper Lig'deki ilk sınavında yalnız bırakırken, PTT 1'inci Lig'deki Bucaspor-Altınordu derbisinde yaklaşık 1000, Manisaspor-Alanyaspor karşılaşmasında 400 seyirci vardı.
Uygulamaya başından bu yana karşı çıkan ve e-bilet almaya yanaşmayan Karşıyakalı taraftarları ise eşi görülmemiş bir protestoya imza attı. Takımlarını kamp yapılan otelden yaklaşık 100 araçlık konvoyla alan yeşil kırmızılılar, Antalyaspor maçının oynanacağı Buca Arena'ya kadar kafileye eşlik etti. Yıllardır iç saha maçlarını ortalama 5 bin kişiye oynayan Karşıyaka'da yüzlerce taraftar tribüne girmeyerek takımlarını stadın dışından destekledi. Tribündeki seyirci sayısı 500'ü biraz geçti.
TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERİYOR
Futbol terörüne ve tribün olaylarına önlem olarak geliştirilen e-bilet sistemine karşı çıkan futbolseverler, uygulamanın vatandaşları fişlemeye yönelik bir amaç taşıdığını iddia ediyorlar. Taraftarlar, kredi kartı özelliği de taşıyan Passolig'de her yüklemeden komisyon alınmasına da tepki gösteriyorlar.