YOZGAT’ın Sorgun İlçesi'nde Belediye tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Sorgun Yağlı Güreşleri’ne yaklaşık 100 güreşçi katıldı, izleyenlerin ilgisi yoğun oldu.
Sorgun Yazlak Mahallesinde düzenlenen güreş müsabakalarına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun İlçe Kaymakam Vekili Yasin Özcan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Şube Müdürü Durak Aygün, Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Hayrettin Yüksel, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Milli Güreşçi ve Dünya Şampiyonu ve aynı zamanda Yozgatlı Rıza Kayaalp ve çok sayıda kişi katıldı.
Tarihi Kırkpınar eski başpehlivanları Orhan Okulu, İsmail Koç, Ekrem Yavuz, Süleyman Aykırı, Hasan Tuna, Mehmet Selvi, Erkan Ertan, Şükürü Kazan, Hüseyin Demir, Ali Altun, Ali Yanıltma, Faruk Akkoyun, Serkan Serttürk, Ali Rıza Kaya ve Ramazan Bircan yanı sıra yaklaşık 100 güreşçi Sorgun Er Meydanında boy gösterdi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Türkiye’nin ve Yozgat’ın ismini dünyaya duyuran Milli Güreşçi ve Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp’ı altın ile ödüllendirerek bir konuşma yaptı.

FOTOĞRAFLI