TÜRKİYE Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Bölge Yüzme Şampiyonası Antalya'da başladı.
Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyonada down sendromlu, mental ve otizimli 154 özel sporcu 154 sporcu, 8-11, 12-15, 16-21 ve 22 ve üstü yaş gruplarında serbest, sırt, kelebek, kurbağa ve karışık branşlarında 50, 100, 200, 400 ve 800 metrelerde mücadele edecek.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi. Engellilerin Türkiye'de hedeflerinin büyüdüğünü belirten Aydın, "Özel sporcularımız 2020 Tokyo'da madalya almayı hedeflemektedir" dedi.
'BİZ DE VARIZ'
Engellilerin spor alanında geliştiğini anlatan Aydın, "Yıllardır 'Bu çocuklardan hiç bir şey olmaz' deniliyordu. Dünyada diğer insanlar gibi zihinsel engelli çocuklar da var.
Özel sporcuların her zaman spor yapabileceğini göstermek istedik. Bu dünyada, 'biz de varız' sloganıyla hayatın her alanında olmaya çalışıyoruz. Artık bu özel sporcularımız, havuzlarda normal insanlar gibi kulaç atmaya başladı. Burada Diyarbakır'dan, Hatay'dan, Hakkari'den Samsun'dan gelen annenin, engelli çocuğunun nasıl kulaç attığını, sporla yaşadığı gelişmeyi gördüğünde yaşadığı mutluluğu görüyoruz" diye konuştu. Şampiyona yarın yapılan final yarışları ve ödül töreninin ardından tamamlanacak.

FOTOĞRAFLI