Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sezonun ortasında teknik direktör değişikliğine giderek belki de yıllarca tartışılacak bir karara damgasını vurdu.

Hamza Hamzaoğlu-Mustafa Denizli değişimi öncesi ve sonrası tartışmalar bitmek bilmezken, Sarı-kırmızılı takım Mustafa Denizli ile çıktığı ilk maçında da 3 puana ulaşamadı ve Kasım ayında büyük bir çöküntüye imza attı. Kasımpaşa maçı berabere bitmesine karşın tribünleri dolduran Sarı-kırmızılı taraftarlar, başkan Dursun Özbek'i istifaya çağırdı. Galatasaray taraftarlarının bu protestosunun altında yatan gerçek ise yitirilen 2 puan değil, takımın sergilediği silik futboldan kaynaklanıyor. Mustafa Denizli ne kadar takıma olumlu katkı yapsa da, eldeki futbolcu yapısının yetersizliği yönetime fatura edilmek üzere. Teknik direktör Mustafa Denizli de kendisine teslim edilen malzemenin farkında olarak, başkan Dursun Özbek ile imza öncesi yaptığı konuşmada devre arasında en az 3 oyuncu transferi isterken, sezon sonunda da takımı büyük ölçüde yenilemek gerektiği raporunu verdi. Başkan Dursun Özbek, Mustafa Denizli'yi ikna etmek için isteklerine büyük ölçüde 'olur' yanıtı verdi.

Tecrübeli teknik adam, transfer talebini karşılamak ve taraftarın git gide yönetime yönelen tepkisini de azaltmak için transfer için kolları sıvayacak gibi gözüküyor. Ancak Sarı-kırmızılı kulübün başkanı bir yandan Mustafa Denizli ve taraftarı mutlu etmek isterken, diğer yandan da UEFA kriterlerini düşünmek zorunda. UEFA heyeti, daha önce yapılan ikili görüşmelerde Sarı Kırmızılı kulüp yetkililerine harcamaların ve transferin mutlaka kısılması şart koyarken, gelir artırıcı radikal plan proje ve tasarruf hamlelerinin de devreye sokulmasını istemişti. Galatasaray, devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek zorunda ancak bunu para harcamadan yapabilmesi söz konusu değil.

Dursun Özbek şimdi kurmayları ile bu ikili denklemin hesabını yapmaya başladı. Galatasaray Başkanı'nın kararı, 1983 yılında Oscar kazanan "Sophie'nin Seçimi" filmindeki iki evladı arasında seçim yapmaya zorlanan Sophie isimli kadının dramatik kararı gibi zor gözüküyor. Dursun Özbek karar aşamasında ya UEFA sopası ya Mustafa Denizli ve beraberinde taraftar ile karşı karşıya kalacak.