TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (Tosfed) ile Orhangazi Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 2014 Tosfed Otokros Kupası’nın ilk 3 ayağı, 6 yarış olarak Orhangazi’de İznik Gölü Sahilinde bulunan parkurda başladı.
Yarışların ilk gününde pilotların İznik Gölü Sahilindeki Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen parkurdaki yarışları Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, başkan yardımcısı Necmettin Şahin ile birlikte bir süre izledi. Yarışmaya katılan pilotlarla sohbet eden Çağlayan yarışmaya katılanlara başarı diledi.
18 PİLOT YARIŞIYOR
Organizasyonu Bursa Otomobil Sporları Kulübü Bossek, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü Kosder ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü Esok ortak organizasyonu ile ulusal ve mahalli olarak iki ayrı klasmanda düzenleniyor. İznik Gölü kenarında yer alan bin100 metre uzunluğundaki toprak zeminli otokros pistinde 4 tur üzerinden başlayan yarışlar ilk gün saat 10.00’da başladı.
KAZALAR DA YAŞANDI
Yarışmaların ilk gününde deneme turları yapılırken Kerem Orak’ın kullandığı Ford Fiesta deneme turları esnasında takla atarak yarış dışında kaldı. Çok sayıda yarış sever havanın da güzel olmasıyla parkura akın ederek yarışları izledi. Yarışlarda Orhangazili pilotlar Orkun Turgut ve Birol Aral’da yarışlara katılıyorlar. Orhangazili her iki pilotun ilk günkü performansları da yüksek oldu. Yarışların ilk günü akşama kadar devam edecek. Otokros yarışmaları Pazar günü devam edecek ve akşam saatlerinde de ödül töreni gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAF