ERCAN ATA-ANKARA/

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Osmanlıspor teknik direktörü Akçay, karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında: "sonuçta İspanyol ekolünden bir takımla oynuyorsununz diyerek şu açıklamaları yaptı: "Ortaya koyduğumuz oyun ve gayret, oyunu iki yönlü oynama konusunda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Eksik kaldıktan sonra, penaltıdan sonra dikkatimiz dağıldı. Özellikle Mehmet'in markajcı olduğu oyuncunun gol atmasıyla, içerdeki düzenlemeden eksi puan aldık. Gol gelince ve bir eksiğe düşünde sonuçta Villarreaal ile oynuyorsunuz. Ondan sonraki süreçte Pato'nun markajdan kurtularak üstümüze gelmesi Villarreal'in işini biraz daha kolaylaştırdı. Dediğim gibi bu 2-0'dan berabere bitirdiğimiz dördüncü müsabakamız. Bu fiziksel bir olay değil bence bu pozisyon oyunu konsundaki dikkatimiz ve önceliklerimiz yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Psikolojiyi de çok düşünmüyorum, algıda, düşüncede bir durum olduğunu düşünüyoruz" Artık hafta sonu oynayacağımız Kasımpaşa maçını düşünüyorum,"diye konuştu

Penaltı pozisyonu Akçay'a hatırlatıldığında: "Yeni kural bu tip pozisyonları tartışılır hale getirdi. Kuralın şu inceliği var, oyuncunun topla oynama şansının olamaması, sanırım Mehmet rakibinin önüne geçemedi, topa müdahale edebilse penaltı evet ama kırmızı kart olmayacaktı. Buradaki sihirli söz topla oynama şansı yoksa, Hakemin kararını gözden geçireceğiz ama penaltının doğru olduğunu düşünüyorum."dedi

Laval'ın sakatlığınıda değerlendiren Mustafa Reşit Akçay: " iyi bir profesyonel olmaya başlamıştı, çalışma temposu, mesleğine olan saygısı artmaya başlamıştı, kilo vermeye başlamıştı. Bu akşam istekli bir oyun oynuyordu. Sanırım kanaması da büyük inşallah en kısa sürede aramıza döner."

VİLLARREAL CEPHESİ:

Villarreal Teknik Direktörü Fran Escriba, "Penaltıyı atamadıktan hemen sonraki duran topta golün olması kendimize olan güveni yerine getirdi. Devamında 2-2'yi bulduk 3-2'yi de bulabilirdik. Takımımız iyi kapandı. Sonuca baktığınız zaman 2-2'nin adaletli bir sonuç olduğunu düşünüyorum" dedi.

"İlk yarıda Osmanlıspor'un hakimiyeti vardı. Çok şaşırdım müthiş bir oyun ortaya koydular. Ben de beğendim oyunlarını çok akıllılardı. Soyunma odasına girdiğimizde ben bunu oyuncularımla paylaştım, normal oyunumuzu oynadığımız zaman her şeyin düzelebileceğini söyledim. Futbolcularım da cevap verdi ikinci yarı bizim üstünlüğümüzde başladı diyebilirim.Penaltı ve kırmızı kartın olması da oyunun seyrini değiştirdi. Penaltıyı atamadıktan hemen sonraki duran topta golün olması kendimize olan güveni yerine getirdi. Devamında 2-2'yi bulduk 3-2'yi de bulabilirdik. Takımımız iyi kapandı. Sonuca baktığınız zaman 2-2'nin adaletli bir sonuç olduğunu düşünüyorum."