Ercan ATA/ANKARA, () - SPOR Toto Süper Lig'in 20. haftasında Osmanlıspor, evinde konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 4-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısının ardından bir gazetecinin "Hakkınızda istifa söylentileri var, ne diyeceksiniz" sorusuna ise "Önce görüşeceğim, 2-3 gün içerisinde belli olacak" dedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Medicana Sivasspor'u 4-0 yendikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Her iki takım için de bir kader maçı olduğunu ifade eden Akçay, "Ancak her şeyin sonu değil. Bizim için yukarı doğru mu, aşağı doğru mu belirleyecek bir maçtı. Bu nedenle bu maçı çok önemsedik. Disiplin, sakinlik ve özgüveni bir arada kullandığımızı düşünüyorum. Bu da, saha içerisinde golü bulduğumuz süreler içerisinde çok işimize yaradı. Rakibimizin de çok stresi vardı. Kendi sahasındaki maçı kaybetmişti. Belki bu psikolojiden faydalandık, rakibimizin bu sıkıntısını avantaja çevirdik. Bütün bunlar bir araya gelip, disiplin ve arzu ile birleşince müsabaka bizim lehimize döndü. Bu sonuç önümüzdeki müsabakalar öncesi bize çok büyük özgüven kazandırdı. Özellikle ikinci ve üçüncü bölgelerdeki hareketlilik düzeyimizi biraz yükselttik. Bazı oyuncularımızın katılımı, taktiksel olarak derin oynama konusunda oldukça avantaj sağlayıcı oyuncularımız oldu. Mesela Lawal ve Mehmet bunlardan bir tanesi. Musa'nın oyununa müdahale etmeye başladık. Özellikle daha güvenli oynamaya başladı. Transfer ettiğimiz oyuncuların hızlı oyuncular olması böyle seçim yapmamız skor anlamında bazı şeyler getirdi bize'' diye konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Buruk, Osmanlıspor karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyeti değerlendirdi.

Çok zor bir süreçten geçerek bu maça gelmiştik diyen Buruk, ''Benim ve herkesin beklentisi çok daha fazlaydı bu maçtan. Özellikle maçın başında biraz daha bir arada oynadık, biraz daha mücadele gücümüz yüksekti. Çok fazla öne çıkamadık, çok fazla pozisyon yakalayamadık. Özellikle ilk yarı oyunu dengede tutmak istiyorduk. Rakibimizin özellikle öne geçtikten sonra çok daha etkili bir takım olduğunu biliyorduk. İlk yarı çok pozisyona girememenin yanında çok basit hatalarla da kalemizde 2 tane gol gördük. Gollerden sonra da değişiklik yaptık. 2-0 olduktan sonra 60. dakikada bir değişiklik yaptık. Oyunu çevirmek için, maça ortak olmak için her şeyi denedik ama maçın başından sonuna kadar rakibimiz maçı bizden daha fazla istedi, daha fazlanı yaptı, daha soğuk kanlıydı, daha kendine güvenliydi. Ne top bizdeyken, ne top rakipteyken en iyisini yapabildik. Belki bu senenin en kötüsünü yaptık. Ben de kendi hayatımda bu kadar kötü maç yaşadığımı hatırlamıyorum. Özür dilememiz gerekiyor, ama özür dilemek de nereye kadar. Çünkü böyle kritik maçta daha fazlasını yapmamız gerekiyordu. Özellikle orta sahada önemli eksiklerimiz vardı. 2 tane savunmacı orta sahamız hem Yiğit'in hem Kone'nin olmayışı Oumari'ye değişik bir rol vermeye itti. Oyunu 0-0 götürebilseydik biraz daha rakibe karşı pozisyon bulmayı umut ediyorduk, ama yediğimiz gol, ikinci yarı yaptığımız hamleler belki 2-0'dan sonra aldığımız risklerle maç daha iyiye gideceğine, maça ortak olacağımıza, 4-0'lık hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık. Bu takımın teknik direktörü olarak öncelikle Sivasspor taraftarından ve halkımızdan özür dilemek istiyorum.

Ligde çok maç var. Şu anda yeni bir seri başlıyor, herkes herkesi yakalayabilir. 14 tane maç var. Ortada çok büyük 42 puan var. Öncelikle oyuncularımız moral olarak kendilerini toplaması gerekiyor. Geçen hafta kendi sahamızda aldığımız mağlubiyetin etkisi bu maça da yansıdı. Bu hafta içinde bunu atlatmaya çalıştık" ifadesini kullandı.

Buruk, basın toplantısının ardından bir gazetecinin, "Hakkınızda istifa söylentileri var, ne diyeceksiniz" sorusuna ise "Önce görüşeceğim, 2-3 gün içerisinde belli olacak" yanıtın verdi.