ERCAN ATA - ANKARA /

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Galatasaray'ı 3-2 yenen Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, ligde 22 puana ulaşmanın moral verici olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Akçay, saha şartlarının kendilerine avantaj sağladığını ifade etti.

Sahalarında oynadıkları maçlarda karnelerinin iyi olmadığını anlatan Akçay, "Bu durum bizi düşündürüyordu. İyi hazırlandık. Ama samimi konuşmak gerekirse, Galatasaray'ı biraz yorduk. Sahanın durumu büyük takımlar için konsantre eksikliği yaşatabiliyor. Yani bize avantaj sağlıyor. Taktiğimize yardımlaşmayı ekleyince maçtan galip ayrıldık. 22 puana ulaşmak moral verici. Büyük takımlarla oynarken, motivasyon çalışması yapmanıza gerek yok. Büyük takımları yenmek bilinç altında özgüven yaratıyor " diye konuştu.

Transfer konusunu da değerlendiren Akçay, şunları söyledi:

"Vaclav geldi. Lukasz takıma katıldığı zaman savunmada rekabet yükselecek. Yararımıza olacak bir oyuncu transfer edeceğiz. Bu oyuncunun transferi üçüncü bölgedeki rekabeti arttıracak. Yerli oyuncuya ulaşmak zor. Dışarıdan bir transfer olacak."

Şanssızların yaptıkları işin bir parçası olduğunu vurgulayan teknik direktör Akçay, "Bizim işimizin yüzde 70'i gayret, yüzde 30'u kısmet. Hakemin performansını olumlu buluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Osmanlıspor'a yenilmelerinin ardından ligin daha zor konuma geldiğini söyledi.

Osmanlıspor deplasmanında 3-2 yenildikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Mustafa Denizli, iyi oynamadıklarını söyledi. Denizli, "Hatası bol bir 90 dakika. Kazanmak için olağanüstü akşam koşulları çerçevesinde bir mücadele ortaya koyamadık. Kolay goller yedik. Kolay gol yediğiniz zaman toparlamanız zor oluyor. Koşullarımız yarışa başlarken zordu şu an itibariyle daha da zorlaştı. Önümüzdeki kupa, Avrupa, lig mücadelesinde lig şu günkü tablo itibariyle çok daha zor bir konuma geldi. Önümüzdeki rakiplerden bir tanesin yakalamak için de kalmayıp büyük bir mücadele ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bu akşam mecburen yaptığımız değişiklikler içinde önümüzdeki oynayacağımız maçlar için kadro sıkıntısı çekeceğiz gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz'a West Ham kulübünün teklif yaptığı iddialarını değerlendiren Denizli, "Şu ana kadar bana ulaşan bilgi yok. Çok net bir şey söylemek mümkün değil. Ama kulübümüzün bir ay önceki pozisyonunda değişiklik var. Yapmayı planladığımız, başkanımızla ortak karar aldığımız transfer politikamızı şu an itibariyle uygulayamıyoruz. Biz alternatif oyuncu almayı düşünürken böyle bir soruyla karşılaştığınız zaman karar vermekte zorlanıyorsunuz. Her iki tarafı da düşünmek zorundayım. Takımı kulübümü düşünüyorum. Zaten kadro bakımından sıkıntı çekmekteyim. Dolayısıyla böyle bir duruma çok net bir şekilde 'evet' diyemem. Teklif olabilir, biz de birçok futbolcuya teklifte bulunduk" şeklinde konuştu.

Oyuncu gönderip alma konusunda koşulların bir ay önceki gibi olmadığını söyleyen Denizli, "Önümüzde yaklaşık bir haftalık süre var. Böyle bir şeyin içine girmek çok kolay bir şey değil. Koşullar farklıydı. Ne yapabiliriz, onu değerlendireceğiz. Haziran'da neyle karşılaşırız. Ceza konusunda ne çıkar bilemem. Fikirler yürütülüyor ama onların bir kısmı doğru değil" açıklamasında bulundu.

Denizli, saha koşulları ve hava durumuyla ilgili olarak maç saatini öne çekilmesi üzerine gelen bir soru üzerine birkaç organın buna karar verdiğini söyledi. Takımın ısınmaya çıkıp geldikten sonra koşulların ne kadar zor olduğunu anlattığını ifade etti.