Kadir ÇETİNÇALI-İSTANBUL-

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Judo'da 52 kiloda altın madalya kazanan Galatasaray'ın sporcusu Majlinda Kelmendi'nin daha önce yetersiz olduğu gerekçesiyle milli takıma alınmadığı ortaya çıktı!

Ülkesi Kosova adına Olimpiyat Oyunları'da yarışan ve kazandığı altın madalya ile ülke tarihine adını altın harflerle yazdıran Majlinda Kelmendi, uzun yıllardır Galatasaray Judo şubesinin oyuncusu olarak kariyerine devam ediyor. Rio Olimpiyat Oyunları'nda Judo branşında Türkiye madalya kazanmazken, Kelmendi'nin bu başarısı sonrası "Altın madalya göz göre göre kaçtı" yorumları yapılmaya başlandı.

Majlinda Kelmendi'nin yanı sıra Galatasaray Judo şubesi iki sporcusu Rio Olimpiyat Oyunları'nda 2 bronz madalya da kazanarak Sarı Kırmızılı kulüp adına ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Galatasaray Judo Şubesi Genel Sorumlusu Ali Demir geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Kelmendi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 38,5 derece ateşle

müsabakaya çıktı ve elendi. Federasyona bu oyuncuyu alalım, Türk vatandaşı olarak yarıştıralım dedik ve ısrar ettik ama alınmadı. Böylece Olimpiyat altınını kendi elimizle itmiş olduk. Ülke sporu adına yazık" diyerek gizli kalmış bir gerçeği ortaya sermişti.