Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- SPOR Toto Basketbol Ligi'nde üst üste 5 yenilgiyle tehlike hattına gerileyen Muratbey Uşak, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de Asvel'e deplasmanda 83-69 mağlup olarak C Grubu'nda ilk yarıyı hedefinin uzağında tamamladı.
Grupta 7 maçta 2 galibiyet, 5 yenilgi alan kırmızı siyahlı ekip, sondan 2'nci sırada bulunuyor. Ligde pazar günü Galatasaray'a konuk olacak Ege temsilcisi ardından Şampiyonlar Ligi'nde salı günü BC Neptunas deplasmanına çıkacak. Kötü gidişe son vermek istediklerini belirten antrenör Ozan Bulkaz, şunları söyledi:
"Fransa'da kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Skor oynanan basketbolu yansıtmıyor. Hücumda daha kontrollü olup savunmadaki hataları yapmamamız lazımdı. Çok uzun süredir tam kadro değiliz ama bu bahane olamaz, bunun arkasına sığınamayız. Çok basit hatalar sonucu belirliyor. Oyun tam bize geldiği sırada ribauntlarda yaptığımız hatalar oyunun belirlenmesine sebep oldu."
MONREO'YA YOL GÖRÜNDÜ
Muratbey Uşak, ABD'li pivot Darrly Monroe ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Ligde 13.4 sayı, 8 ribaund, Şampiyonlar Ligi'nde 8.6 sayı, 7.8 ribaund ortalamaları yakalayan Monroe, Fransa, İstanbul ve Litvanya'yı kapsayan 9 günlük deplasman turuna götürülmedi. Muratbey Uşak, daha önce Jeremy Hazell'i gönderip Harrison ve Auguste'u almıştı. Darrly Monroe'nun yerine transfer yapılıp yapılmayacağı şu an için netleşmedi.