Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - PTT 1’inci Lig play off finalinde Adana Demirspor’u penaltılarda eleyerek Süper Lig’e yükselen Multigroup Alanyaspor, şehir turu yaptı. Binlerce taraftarın katıldığı turda kulübün onursal başkanı Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.
Multigroup Alanyaspor’ın renkleri olan turuncu yeşille süslenmiş üstü açık otobüsle şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre dışında bulunan Kargıcak Mahallesi’nde başlayan tura yüzlerce araç konvoyuyla taraftarlar da eşlik etti. Takım otobüsüne; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Çavuşoğlu’nun ağabeyi Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, yöneticiler, teknik heyet, futbolcular ve aileleri de bindi. Yol boyunca binlerce taraftar ve vatandaşın yaya olarak eşlik ettiği konvoy şehir meydanındaki Atatürk Anıtı önüne geldiğinde meydanı dolduran taraftarlar tarafından karşılandı. Şehir merkezini turlayan futbolcular şampiyonluk kupasıyla vatandaşı selamladı. Tezahürat ve meşaleler eşliğinde İskele Caddesi’ne inen Alanyasporlular daha sonra Şebnem Ferah’ın sahne alacağı Alanya Turizm ve Sanat Şenliği konserine katıldı. Sahneye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, protokol, yönetim kurulu ve teknik ekiple futbolcular birlikte çıktı. Aynı zamanda Alanyaspor’un onursal başkanı olan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, konser öncesi sahnede takım kaptanı Haydar Yılmaz ile Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’a kupayı teslim etti.
‘BU SİZLERİN, ALANYA'NIN BAŞARIDIR, ZAFERİDİR’
Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Sizlerin desteğiyle, yönetim kurulunun fedakarlıklarıyla, hoca ve teknik ekibinin taktikleriyle ve futbolcuların karakterleriyle Alanyaspor’umuz Süper Lig'de. Hayırlı, uğurlu olsun. Alanya ilklerin şehridir. Bu takım 4 sene önce amatör kümeye düşmek üzereydi ama hep birlikte inandık ve Alanya seferber oldu. Toplam 2 senede 2’nci Lig’den 1’inci Lig’e ve 2 sene sonra da birinci lige (Süper Lig) yükseldi. Bu sizlerin, Alanya'nın başarıdır, zaferidir. Sizlere özellikle yıl boyunca bu takıma verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Alanya'yı izlerken futbolculardan terler akarken, bizlerin de gözlerinden yaşlar aktı. Bu vesileyle Antalya'nın her yerinden gelen Antalyaspor taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Onlara teşekkür etmek için onların da atkısını taktım. Kardeşliğin güzel örneğini göstereceğiz” diye konuştu.
EMRE AKBABA KALACAK
Sahneden bir müjde vermek istediğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalyaspor’dan kiralık olarak gelen Emre Akbaba’nın Alanyaspor’da kalacağını söyledi.