Muaythai şampiyonası büyük ustaların kapışmasıyla başlıyor. Mücadele sporlarının büyük ustaları, Türkiye'de bir ilk olacak bu organizasyonda mücadele sporlarının duayen isimlerini 'Uyuşturucuyla savaşta tek yol spor' sloganı ile yapılacak şampiyonada kozlarını paylaşmak üzere biraraya getiyor.
    Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (WFAAD-DUMESF), federasyonlarının düzenleyeceği mücadele sporlarındaki dünyada ve Avrupa'da bir kez yapılacak olan sosyal sorumluluk projesi “Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası” organizasyonu için biraraya geldi.
    Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası yarın İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak müsabakalarla sona erecek. Mücadele sporlarının büyük ustaları, Türkiye'de bir ilk olacak bu organizasyonda kozlarını paylaşacaklar.
    Türkiye Veteranlar Muay Thai Şampiyonası'na Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu(IFMA) ve Dünya Muaythai Konseyi (WMC) Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulu destek veriyor.
    Avrupa ve Dünya Vetaranlar Muaythai Şampiyonaları ise bu yıl içersinde Dünya Amatör Muaythai Federasyonu IFMA (International Federation of Muaythai Amateurs) ve (EMF) (European Muaythai Federation) Avrupa Muaythai Federasyonu ile birlikte Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (WFAAD-DUMESF) Türkiye'de gerçekleşecek.
    Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak yaptığı konuşmada, ''Son yıllarda eğitim düzeyi artmasına ve uyuşturucunun zararlı bilinmesine karşın, uyuşturucu kullananların sayısını artması bizleri böyle bir federasyon kurmaya zorladı. Uyuşturucu kullanma yaşı yurdumuzda ne yazık ki 7'ye kadar düştü. Bunun önüne geçmek için idol olan sporcuların mesajlarını tüm dünyaya duyuracağız.'' diyerek, şunları söyledi:
    ''Uyuşturucu ile mücadele sadece polis ve jandarmanın görevi değil. Gençlerin geleceğini karartacak uyuşturucu ile herkes mücadele etmeli ve Üzerine düşen görevi yapmalı. Ünlü sporcularla anaokullarndan üniversiteye kadar öğrencilerin ayağına giderek uyuşturucunun zararlarını anlatıp, spora yönlendireceğiz.''
    Ilıcak, mücadele sporlarında kendi branşlarında dünyanın tanıdığı takdir ettiği bir çok şampiyon olduğunu da belirterek, ''Bu sporcularımızı bu mücadelemizde ön plana çıkaracağız.'' dedi.
    Muzaffer Ilıcak, konuşmasının son bölümünde uyuşturucuyla mücadelenin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Toplantıya katılan mücadele sporlarının duayen sporcuları ise uyuşturucu, alkol ve madde bağımlısı olan gençleri sporla tedavi etmelerinin gerektiğine vurgu yaparak, onlara yeni bir yaşam sayfası sporla birlikte açmak gerektiğini belirttiler.
    Toplantıya şu isimler katılmışlardır.
    Ercan Özhan, Sami Akın, Nusret Öncü, Cengiz Pamuk, Ayhan Kısrure, Murat Soykal, Yakup Devecioğlu, Bekir Aydın, Zehra Uysal, Sabahattin Koç, Şenaydın Akkılıç.