Faik KAPTAN/İSTANBUL, () Pasaportunun iş yeri hanesinde “Milli Amigo” yazan, Türkiye’yi temsil eden takımları Türk Bayrağı destekleyen Milli Amigo Birol 9 Eylül’de İzlanda’da oynanacak Türkiye İzlanda milli maçı için bugünden otobüsle yola çıktı.

Karayolundan 10 bin Km’lik İstanbul- Reykjavik arasındaki yolu, otobüs, tren ve bir bölümünü de uçakla gidecek olan Amigo Birol, 9 gün sürecek bu yolculuğu için Esenler otogarından gideceği ilk etap olan Münih’e hareket edecek otobüse binmeden önce şunları söyledi:
“ Bugün 257 TL’ye aldığım biletle Esenler’den otobüsle saat 17.00’de Münih’e hareket edeceğim.Kısmetse Pazar günü Münih’te olacağım. Münih’te 2 gün kaldıktan sonra otobüs ve trenle ve Perşembe günü orada olacak şekilde Hamburg’a hareket edeceğim. Hamburg’tan Osloya’da bir ay önceden aldığım ve gidiş-geliş olarak 200 Euro ödediğim biletle gideceğim. Oslo’dan maçın oynanacağı İzlanda’nın Rereykjavik kentine de 700 TL’ye SAS Havayolları’ndan aldığım biletle gideceğim. Sanırım 8 Eylül’de orada olacağım. Kısmetse ertesi gün Milli Maçta şanlı bayrağımızı dalgalandıracağım. 44 yıldır 44 devlette Türk Bayrağını dalgalandırdım. Emekli maaşımdan ayırdığım parayla ucuz bilet bulur, uçakla, otobüsle, trenle ne bulursam milli takımların peşinden giderim. En büyük sloganım, 'Kırmızı, Beyaz, En Büyük Türkiye'dir. “
Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) eleme gruplarında A Grubu'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın ilk maçında 9 Eylül 2014'te İzlanda’nın Reyjkavik kentindeki maçta Türk Bayrağı ile tribünlerde olacak Milli Amigo Birol tek isteğinin federasyonların manevi olarak destekleri olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAF)