SPOR Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş maçına ev sahipliği yapan Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorununun çözümü için çalışma başlatılacağı bildirildi.
Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, ligin ilk karşılaşmasında Türkiye 'nin en iyi stadında oynadıkları halde zeminde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Beşiktaş maçından önce  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yöneticilerine sıkıntıyı aktardıklarını ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Zeminin sıkıntısını aslında Adanaspor'la yaptığımız açılış maçında da gördük. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ndeki yöneticilerle zeminin hızlı bir şekilde yapılması konusunda görüşerek, çimci arkadaşımızı çağırdık. Onun verdiği raporda çimin lig maçına yetişeceği ve sıkıntı olmayacağını belirtildi. Gerekli müdahale yapıldı ama maalesef çok kötü bir zemin ortaya çıktı. Hakikaten o zemin o stada yakışmıyor. Adanaspor maçında 2, Beşiktaş maçında ise 1 futbolcumuz sakatlandı. Açık konuşmak gerekirse Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımızın bu konuda eksikliği var. Bize verilen raporda zemin sorunu olmadığı bildirilmişti ama dün gördük ki o tablo Mersin'e yakışmadı. Bugün Türkiye Mersin Stadı'nın zeminini konuşuyor."
"HIZLICA BU SORUNU ÇÖZMELİYİZ"
Zeminin iyileştirilmesi için hızlı hareket etmek zorunda olduklarını belirten Kahramanlı, "Zemini stada yakışır hale getireceğiz. Önümüzdeki dönemde zeminle ilgili ne yapılması gerekiyorsa hızlı şekilde yapacağız" dedi. Zeminin futbolcular için büyük risk oluşturduğunun altını çizen Kahramanlı, takıma ciddi yatırım yaparak iyi futbolcular transfer ettiklerini, sorun giderilmediği takdirde hem kendi takımlarında hem de misafir takımda ciddi sakatlıklar yaşanabileceğine işaret etti.
"GEREKİRSE 3-5 MAÇIMIZI DIŞ SAHADA YAPACAĞIZ"
Başkan Kahramanlı, maçlarını taraftarlarının önünde oynamak istediklerini, fakat zeminde karşılaşılan tablo sonrasında bunun mümkün olmayacağını söyledi. En kısa zamanda değerlendirme yaparak maçları nerede oynanacakları konusuna karar vereceklerini açıklayan Kahramanlı, "Gerekirse 3-5 maçımızı dış sahada yapacağız. Eski stadımız Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı da yeniden yapılandıracağız" diye konuştu.
Beşiktaş karşısında takımın performansını da değerlendiren Başkan Kahramanlı, her şeye rağmen futbolcularının elinden geleni yaptığını belirtti. En büyük şanssızlıklarının zemin olduğunu vurgulayan Kahramanlı, son olarak şöylekonuştu:
"Daha iyi mücadele ettik, daha iyi koştuk. Şanssızlıklar da oldu. Pozisyonlarımız vardı. Bunları değerlendirebilseydik, ilk golü bulsaydık belki maç sonucu farklı olabilirdi. İlk maçlarda yenebilir, yenilebilirsiniz. Fakat 2-3 hafta sonra Mersin İdmanyurdu daha iyi olacak. Beşiktaş'ı da tebrik ediyoruz."

FOTOĞRAF