MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 11 Aralık'ta Demokrasi Şehitleri anısına ‘Mersin’e koş, Mersin’de koş’ sloganıyla yapılacak olan 2’nci Uluslararası Mersin Maratonu’nun hazırlıkları tamamlandı.
Maraton ile ilgili olarak Divan Oteli'nde yapılan toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular katıldı.
Vali Çakacak, Maraton'un 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyonu aziz şehitlerimizin anısına düzenleyen Büyükşehir Belediyemiz ile maratona katkı sağlayan ve destek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Büyükyehir Belediye Başkanı Kocamaz'da Mersin Maratonu’nun Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yer aldığını, geçen yıl düzenlenen maratonunun Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldızla derecelendirildiğini söylerken şöyle konuştu:
"Geçen yılki maratona halk koşusu dahil yaklaşık 3000 kişi katıldı. Bu yıl bu rakamın 20 binlere çıkacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda sporu; sağlıklı, verimli ve kaliteli bir yaşamın anahtarı kabul ediyoruz. Spor kültürünün yaygınlaşması için organizasyonlar düzenlemeyi temel görev sayıyoruz. Mersin’i sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz.
Amacımız başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda marka şehir olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersin’i, spor alanında da marka şehirler kervanına katmaktır. 2016 yılı içerisinde Avrupa’nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ve 20. Avrupa 10 Bin Metre Kupasını Mersin’de başarıyla gerçekleştirdiğimizi de unutmamak gerekir. Yaptığımız her organizasyonun Mersin’in marka değerine katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz."
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu da maratonun 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, katkı veren Vali Özdemir Çakacak ve Başkan Kocamaz ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI