MERSİN İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, Mersin’de 2 stat olmasına rağmen zemin sorunu yüzünden maçlarını başka illerde oynayacakları için motivasyon sorunu yaşadıklarını söyledi, "Stat ve tesis konusunda  bugüne kadar hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım" dedi.
Rıza Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında sıkıntı yaşayan takımların başında geldiklerini belirtti. Yeni Mersin Stadı’nın zemin sorununun çözülemediğini, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın da lig maçlarına ne zaman hazır olacağının bilinmediğini kaydeden Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Çaykur Rizespor maçı için Tarsus'u istedik olmadı, Gaziantep'i istedik olmadı, Konya'yı istedik olmadı ve en son Adana’ya karar verildi. Biz kardeş şehiriz. Birbirimize yakınız. Bu sıkıntılardan dolayı ligin havasına bir türlü giremedik. Düşünsenize, bu maç Adana'da değil de Gaziantep’de olsa tekrar yola çıkıyorsun, geliyorsun öbür hafta tekrar Karabük'e gidiyorsun. Bursa maçı var. Oynanacak mı, oynanmayacak mı bilmiyorsun. Yani biz bir ligin havasına giremedik."
Rıza Çalımbay, cumartesi günü Adana’da oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Baktığımız zaman 3-4 oyuncusu hariç benim kurduğum zor bir ekip. Çünkü mücadele eden bir takım, kaliteli oyunculara sahip bir takım. İzin verirsek oynamalarına, bizim için Çaykur Rizespor maçı zor geçer. Ama biz Kasımpaşa maçında ilk yarıda oynadığımız maçın üzerine koyarsak istediğimiz sonucu alabiliriz. Tek sorun saha avantajını kullanamayacak olmamız."

FOTOĞRAFLI