SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, sakatlıklar ve transfer yasağı nedeniyle kendilerini zor günlerin beklediğini söyledi.
HiltonSa Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sakatlıkların ve transfer yasağının zor günlerin yaşanmasına sebep olacağını belirten Rıza Çalımbay, "Herkes bilsin, sakatlıklar 2’nci yarı canımızı sıkacak" dedi.
Zor bir fikstürle karşı karşıya bulunduklarını, açıklanan maç programının takıma herhangi bir avantaj sağlamadığına dikkat çeken Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Sezonun ilk yarısının son 3 maçı ile 2’nci yarının ilk maçını ligin ilk 4 sırasındaki takımlarla deplasmanda oynadık. Böyle bir fikstürü futbolculuk ve hocalık hayatımda ilk defa görüyorum. Serbest fikstür dediğimiz bu programlamayı çeken takımların yüzde 90’ı sezon sonunda küme düşüyor."
Sakatlıklar nedeniyle kadro oluşturmada sıkıntı çektiklerini dile getiren Rıza Çalımbay, futbolcularından Oktay Delibalta, Serkan Balcı, Sinan Kaloğlu ve Welliton’un sakatlıklarının devam ettiğini açıkladı. Kadro oluşturmadaki sorunun transfer yasağıyla daha da artacağını vurgulayan Rıza Çalımbay, "Yasağımız olmasaydı 4-5 noktaya takviye yapacaktık. Aklımızda bir çok isim vardı. Dış sahaya yönelik oyuncu almamız gerekiyordu ama alamadık. Herkes bilsin, sakatlıklar 2’nci yarı canımızı sıkacak" ifadelerini kullandı.
"PEDRİEL BABAMIN OĞLU DEĞİL"
Basın mensuplarının Pedriel'in protesto edilmesiyle ilgili bir sorusunu da cevaplayan Çalımbay, "Transfer yasağı olmasaydı devre arasında 10 futbolcuyla yollarımızı ayıracak, yeni transferler yapacaktık. Pedriel’de bunlardan bir tanesi. Biz onu otursun, diye almadık. Şu anda bize hiçbir faydası yok. Elimizde başka oyuncumuz yok. Pedriel babamın oğlu değil. Zorunluluktan oynatıyorum" diye konuştu. Tüm maçlara galibiyet parolasıyla çıktıklarına dikkat çeken Rıza Çalımbay, Ankara'da karşılaşacakları Beşiktaş maçına da 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını ifade etti.
KUPADA BURSASPOR'LA OYNUYORLAR
Kırmızı lacivertliler, yarın 16.00'da Tevfik Sırrı Gür Stadymu'nda Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Bursaspor ile karşılaşacak.

FOTOĞRAF