MERSİN İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, önlerinde 3 önemli maç olduğunu ifade ederek, "Bizim bu maçları yüzde 100 iyi bitirmemiz gerekiyor. Takımlar bundan sonra telafisi olmayan maçlar oynayacak" dedi.
Sahalarındaki 5 maçı da Mersin Stadı'nda oynayacaklarını hatırlatan Rıza Çalımbay, zor bir periyota girdiklerini, bir haftada 3 müsabaka oynayacaklarını belirtti. Cumartesi Balıkesirspor, salı Fenerbahçe ve tekrar cumartesi Akhisar Belediyespor maçı oynayacaklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Bu maçlar bizim için çok önemli. Bizim bu seneki hedefimiz ligi çok iyi bir yerde bitirmek, başka bir düşüncemiz yok. Kupada belli bir yere geldik. Önemli olan sezon sonunu iyi bitirmek. Bizi korkutan buralarda sakat vermek. Sakat vermesek sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Bu kadro en düşük bütçe ile kurulan kadro. Takviye de yapamadığımız için zorlandığımız anlar oldu. Bu kadromuzun kalan maçlarını çok iyi şekilde bitireceğine inanıyoruz. Çünkü milli maç arası bizim açımızdan çok iyi oldu. Onun için biz lige yeni başlıyor gibi Balıkesirspor maçına çıkacağız. Takımımdan çok ümitliyim, çok iyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum."
Bazı oyuncularının sakat olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, açıklamasının sonunda şöyle dedoi:
"Cezalı oyuncumuz da var. Tabi bunlar artık hiçbiri mazeret olarak kabul edilmiyor. Oktay ile Güven'in yeniden takıma dönmesi bize olumlu yansıyacak. Bizde en iyi olan şey takım arkadaşlığı. Çok zor maçlar oynayacağımızı biliyorum. Balıkesirspor maçı çok zor geçecek. Onlar da mutlaka kazanmak isteyecekler. İnşallah istediğimiz sonucu alırız."
MORALLİ ANTRENMAN
Basın toplantısının ardından Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılan antrenmanda oyuncuların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Isınma koşuşu ile başlayan antrenmanda  5'e 2, dar alanda pas çalışması ve taktik çalışma yapıldı.  

FOTOĞRAF