Mustafa İNSAN / MERSİN ()-TFF 1'inci Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, teknik direktör Yusuf Şimşek, ilk idmanına çıktı.
Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yapılan idman öncesinde oyuncularla bir süre konuşan Şimşek, bazı konularda uyarılar yaptı. Isınma koşuşu ile başlayan idman, dar alanda yapılan hedefsiz oyunla devam etti. Ardından çift kale maç yapan takım, soğuma egzersizleri ile idmanı tamamladı. İdman boyunca oyuncularını sık sık uyaran Şimşek, zaman zaman antrenmanı da durdurarak futbolcuları yaptıkları hatalar konusunda uyardı. İdmanda Nurullah Kaya, Tita, Güven Varol, Nikolay Mihaylov ve Ricardo Pedriel düz koşu yaptı.
Çalışma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, anlaşma sağladıktan sonra idmana çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bu çalışmada futbolcu kardeşlerimiz ne demek istediğimizi anladılar. İlk antrenmanda gayet güzel geçti. Onlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim buraya gelirken hedeflerimiz vardı. Mersin İdmanyurdu’nu bir an önce yukarılara taşımak istiyoruz. Bunları taşırken de bir ve beraber olmamız şart. Burada herkesin bir ve beraber olması gerekiyor. İnşallah bu birlik ve beraberlikten güzel şeyler doğacak. Tabii bizler anlaşırken yönetimizle birkaç konu konuştuk. Şu anda transfer kapalı ama devre arasında transferi açacaklarını söylediler. Devre arasına kadar puanlar alırız, devre arasından sonra yapacağımız transferlerle hedeflerimizi daha yükseklere çekebiliriz."
İlk idman sonrası takımı değerlendiren Şimşek, "Zaten oynayan 5-6 oyuncumuzu dinlendirdik. Genç arkadaşlarla idman yaptık. Onların performansından mutluyum. İlk gün olmasına rağmen kaliteleri belli, klasları belli oyuncular var. Zaten oynayan oyuncular da var. Onlardan da faydalanacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAF