Süleyman CÜZDAN/ ADANA, () - SAHASININ tadilatta olması nedeniyle Çaykur Rizespor maçını Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynayan Mersin İdmanyurdu rakibini 2-0 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Biz lige başlarken iyi futbol oynadık. İlk oynadığımız Beşiktaş maçında da çok pozisyonlara girdik, ancak değerlendiremedik. Arkasından oynadığımız Kasımpaşa maçıda bizim için iyiydi. İyi şeyler yaptık. Belki farklı alacağımız bir maçı berabere bitirdik. Bunu devam ettirmemiz gerekiyordu, hem futbol, hem skor olarak. Bugünkü maçta bu önemliydi. Maçın başından sonuna kadar tempoyu da kontrol altında tutarak iyi bir futbol oynadık. İyi pozisyonlara girdik. Karşımızdaki de iyi bir takımdı. Zor olacağını biliyorduk. Artık Süper Lig'de kolay maç yok. Beklediğimiz gibi oldu. Golleri zamanında attık. Bizim ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Bununla iş bitmiyor herşeyden önce bir istikrar yakalamak gerekiyor ligde kalıcı olmak istiyorsak. Onun için yakaladığımız galibiyeti devam ettirmemiz gerekiyor. Bursa ve Karabük maçlarını da iyi bitirirsek, ondan sonraki ara bizim için çok önemli. Çünkü hala bizde hazır olmayan takımın uyum süreci, gelişmeler maalesef devam ediyor. Hem tesis, hem maç sahası problemlerimiz var. Onları da bu süreç içinde halledersek ve iyi de bir istikrar yakalarsak ligi istediğimiz gibi iyi bir yerde bitirebiliriz" dedi.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise şunları söyledi: "2-0 kaybettik. Maç öncesinde, kaybetmek bizim çok beklediğimiz bir davranış biçimi olmayacaktı. Oyun anlamında her iki takımda beklenenin altında kaldı saha zemininin güzel olmasına rağmen. Performans ve seyir anlamında kalitesi düşük bir müsabakaydı. Bu tür müsabakalarda böyle goller yemeyeceksin. Oyun kilidini, ancak bu tür goller açar. Bizde duran topta adam paylaşımında hata yaptık. Dolayısıyla mağlup duruma düştük. Belki oyun değişiklikleri hareketliliği getirmek adına bizi biraz öne taşıdı ama özellikle öndeki oyuncularımız üretken değillerdi. Beklentinin altında kaldılar. Üretmediğimiz, çok pozisyona girmediğimiz bir müsabaka oldu. Hep söylüyorum, bir yerlere gitmek için, belli hedefleri kovalayabilmek için, bırakın berabere bitirmeyi, kazanmanız gerekiyor. Dolayısıyla biz bugün kazanma adına performansımızı çok yukarıya taşıyamadık ve maçı kaybettik. Rakibi tebrik ediyorum." 

FOTOĞRAFLI