Mustafa ERCAN / MERSİN,() - SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, sahasında oynadığı maçta Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'la 1-1 berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarı en futbolu oynadıklarını söyledi. Çalımbay, şöyle konuştu:
"Bu maç 2'nci yarıda oynadığımız belki de en iyi maçlardan biriydi. Özellikle de gol attıktan sonra çok pozisyonlar yakaladık. Hatta gol yemeden önce bizim gol atmamız gerekirken malesef orada bir kontratağa yakalandık. O pası çok iyi kullansaydık yada köşeye atsaydık, topu götürseydik maç bitecekti. Bunlar futbolun içinde olan şeylerdir. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Bir tek bu maç için değil, Fenerbahçe maçında da böyle net posizyonlar vardı olmadı, bugün de olmadı. Bunları atmazsan, değerlendiremezsen veya zamanını çok iyi şekilde kullanamazsan o zaman böyle sıkıntılar olur. Bu da futbolun içinde olan şeylerden bir tanesi bugün de bizi buldu. Maalesef berabere bitti. Ligin sonuna gelindiğinde kimin kimi yeneceği belli olmayan maçlar oynandığı için bir puan da iyidir. 2 puana çok üzüldük. Ama yapacak bir şey yok. Hepsinden ders çıkarmak gerekiyor. Dakika bitmeden hakem düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Onun için de bu gelen fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyordu. Malesef biz onları değerlendiremedik. Değerlendirebilseydik 3 puanla ayrılacaktık ama şunu söyleyebilirim ki tüm arkadaşlarım maçın başından sonuna kadar verdikleri mücadeleden çok memnunum ama futbolun içinde olan bir şanssızlık bizi yakaladı. O pozisyonlarda bizim de hatalarımız olabilir. Önümüzde 7 tane maçımız var o maçlarımızı çok iyi bir şekilde bitirmeye çalışacağız. Bunların 4 tanesi kendi sahamızda, onları daha iyi şekilde bitireceğmize inanıyorum."
Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise, "Takımım sanki kendi evinde oynuyormuş gibi oynadı. Takımın sergilediği oyun gerçek futbol. İlk dakikadan 90. dakikaya kadar her zaman gol peşinde, galibiyet peşinde koştular. Penaltı konusunda halen tereddütlerim var. Çünkü penaltıyı maçın hakemi vermedi. 4. hakem verdi. Bu maçlarda galibiyet kazanmak için çalışıyoruz. Rakip takımın taraftarları bile bizi oynarken alkışlıyorlar. Buradan Mersin taraftarına teşekkür ediyorum. Bugünkü beraberlik bizim için galibiyet kadar zevkli. Böyle devam ederse futbolcular da hoca da memnun olur" diye konuştu.
Gazetecilerin devre arasında Rıza Çalımbay'la yaşadığı gerginliği sorması üzerine Carlos, şunları söyledi:
"Ben maç bittikten sonra hakemin yanına gittim. Bazı kararlar konusunda uyaracaktım. Rıza hoca biraz yanlış anladı sanırım. Rıza hocama saygılıyım ve çalışmalarını çok takdirle karşılıyorum. Rıza hocaya tek söylediğim hakemlere karşı çok konuşmamasıydı. Bağırarak maç kazanılmaz. Top oynayarak maç kazanılır. Rıza hoca gördü ki benim takımın daha iyi oynuyor. Hakeme baskı kurarsak maç kazanabilirim sandı."

FOTOĞRAF