SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta normal sezonun son maçında Hacettepe ile deplasmanda golsüz berabere kalarak Centone Karagümrük'ü 2 gol averajıyla geçip play off'a kalan Menemen Belediyespor'da büyük coşku yaşandı.
Tarihinde ilk kez PTT 1'inci Ligi kapısına dayanan Menemen Belediyespor'un teknik direktörü Erhan Özalp, önemli bir başarı yakaladıklarını belirtti.
İkinci Lig'deki ilk yıllarında zirveyi zorladıklarını hatırlatan Erhan Özap, "Gönül isterdi ki direkt PTT 1'inci Ligi'ne yükselelim. Ancak tecrübe eksiğimiz buna izin vermedi. Artık bunu play off'lardan ulaşmak için çabalayacağız" dedi. Play off çeyrek final ilk maçında perşembe günü Pendikspor'u konuk edeceklerini sözlerine ekleyen Erhan Özalp,s sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pendikspor'la aynı grupta mücadele ettik. Rakibimizi yakından tanıyoruz. İlk müsabakanın evimizde olması avantaj. Eleme maçları lig müsabakalarından çok daha farklı havada geçiyor. Deplasmanlarda atılacak 1 gol, 2 gol sayılıyor. O nedenle öncelikle sahamızda gol yememeliyiz. Kontrolü elden bırakmadan, bilinçsizce hücum yapmadan oynayacağız. Hacettepe maçında kırmızı kart gören kaleci Onur dışında eksiğimiz de yok."
PENDİKSPOR'U YENEMEDİLER
Spor Toto 2'nci Lig play off çeyrek finalinde Pendikspor'la eşleşen Menemen Belediyespor, normal sezonda rakibine 2 maçta da mağlup oldu. Ligin 4'üncü haftasında İstanbul temsilcisine evinde 3-1'le boyun eğen Menemen Belediyespor, 23'üncü haftada deplasmandakı müsabakayı da 3-2 kaybetti. Pendikspor sezonu 62 puanla 2'nci, Menemen ise 57 puanla 5'inci sırada tamamladı. İki takım 7 Mayıs Perşembe günü Menemen'de, 11 Mayıs Pazartesi günü ise İstanbul'da karşı karşıya gelecek.