SUAT Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik direktörü Mehmet Özdilek, ligin bitimine 12 hafta kaldığını, her haftayı ve her maçı çok önemli gördüklerini belirterek, "Ortada 36 puan var ve biz takım olarak hepsini alacak güçteyiz" dedi. 
Mehmet Özdilek, Hürriyet Yeniköy kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta lig lideri Galatasaray’a karşı kaybettiklerini anımsatarak, ''Maçtan sonra da söyledim, bu tür maçlarda bu kadar kolay ve bu kadar basit goller yemeyeceksin, bireysel hatalar yapmayacaksın. Maçın başında yediğimiz gol, bütün dengemizi alt üst etti. İlk devre bunun geri dönüşünü gösterdik ama ikinci devre seyirci baskısı ve Galatasaray takımının ciddi bir oynama iştahı, geri dönüşümüzü zorlaştırdı. Buna rağmen 90. dakika yine pozisyonu yakaladık, değerlendirebilsek belki puanla dönecektik. Ama bunu başaramadık'' diye konuştu.
Bu hafta kendi sahalarında Gençlerbirliği'ne karşı mücadele vereceklerini belirten Özdilek, şunları söyledi:
''Bizim için rakibin kim olduğu çok da önemli değil ama gerçek olarak bakıldığı zaman aramızda 6 puan fark olan bir takımla oynayacağız. Kazanıp, bu farkı daha aşağı çekmek istiyoruz. Ligin boyu kısaldıkça her maç ve hatta her puan çok önemli. Ligin bitimine 12 hafta var ve gerçekçi bakmak lazım. İçeride 7, dışarıda ise 5 maçımız var. Ciddi bir avantajlı fikstürümüz var gibi gözüküyor. Ama bunu sahada desteklemek çok önemli. Onun için bu hafta da şartlar ne olursa olsun, kazanmamız gereken bir maç gibi görünüyor. Bunun için de oyuncu grubu olarak elimizden geleni sahada göstereceğiz. Aslında zorlu bir süreçten geçiyoruz. 6 haftada 4 deplasman maçı oynadık. Bunların ikisi Galatasaray ve Trabzon. Fikstür çok da kolay değil ama filmin sonunu çok iyi görmek ve kurgulamak çok önemli. O konuda hiçbir zaman geri adım atmadık ve atmayacağız da. Oyuncularıma güveniyorum. Bulunduğumuz konum çok sağlıklı bir konum değil ama bunun üzerinde olacak potansiyelimiz ve gücümüz var. Bundan da hiç geri adım atmadan özgüven olarak yolumuza devam edeceğiz. Onun için Gençlerbirliği maçı bizim için önemli bir maç. Kazandığımız zaman önümüze biraz daha net bakacağız. Gençlerbirliği maçı, final maçı değil.''
FİKSTÜR AVANTAJIMIZI SAHAYA YANSITMALIYIZ
Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörü Özdilek, ligin bitimine daha 12 hafta bulunduğunu da belirterek, ''Ortada daha 36 puan var. Ciddi bir puandır bu. Ligin kısaldığını da biliyoruz ama avantajı biraz daha öne çekme adına, birnaz daha rahat nefes alma adına içerideki maçların kazanılması çok önemli. Onlardan bir tanesi de bu oynayacağımız Gençlerbirliği maçı. Bunu yapabilecek gücümüz var. Özellikle bu süreçte taraftarımızın takımına sahip çıkması, tribünleri doldurması ve takımına destek olması çok önemli. Cumartesi günü oynayacağımız maç için taraftarımızı bir kez daha stadı doldurmaya davet ediyorum. Çünkü onların vereceği destek, takımın motivasyonu üzerinde önemli bir etki edecektir. Cumartesi günü oynayacağımız maçı kazanarak haftayı tamamlamak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
KÜME DÜŞMEYECEĞİZ
Bir gazetecinin takımın küme düşmesiyle ilgili bir düşüncesinin olup olmadığı şeklindeki soruya ise Özdilek, ''Küme düşmeyle ilgili ağzımdan laf çıktığını hiç hatırlamıyorum. Galatasaray maçından sonra da hatırlamıyorum. Geldiğim ilk gün de söylemedim, şimdi de söylemiyorum. Beş hafta sonra da bunları söyleyeceğim. Ben küme düşmeşle ilgili şimdiye kadar bir laf söylemedim. Ama bu tür laflar söyleyenlere de saygı duyuyorum. Spor Toto Süper Lig’de 10 takımın, her an herşey olabilir bir çizgisi var. Dolayısıyla süreç kolay bir süreç değil. Ayrıca ilk yarıyı 14 puanla bitirmişsiniz. Biraz da o tarafa bakmak lazım. İlk yarının ikinci yarıyla hiç alakası yok. İkinci yarı daha zordur. Etkenleri, bahaneleri söylemeyi de çok doğru bulmuyorum. Önemli olan bugündür ve bundan sonraki süreçtir. Ben hep realiteyi dillendirmeye çalışıyorum. İçeride 7, dışarıda da 5 maçımız var. Ortada da kazanılmayı bekleyen 36 puan var. Bu 36 puanın 36’sını da kazanacak gücümüz var. Bunu net olarak söylüyorum. Hiç altlara bakmadım, altlara da bakmam'' yanıtını verdi.Teknik heyet olarak çok daha zor süreçlerden geçtiklerini bildiren Mehmet Özdilek, ''Çok daha zor süreçlerden geçen bir teknik ekibiz biz. Küme düşme gibi bir ifadeyi paylaşmam, oyuncularıma yansıtmam, kişiliğimle, hedeflerimle bağdaşmaz. Böyle bir algıyı düşünmek bile bizim felsefemizde yok. Bu takımın biraz daha yukarılarda olabileceğini söylüyorum. Önemli olan bu sene ligde kalmak. Biz ligi forse eden bir takımız. Evet bir fikstür avantajımız var ama önemli olan bunu lehimize çevirmek. Benim, teknik heyetin ve oyuncu gurubumun küme düşmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu takım ligde kalacak. Bu küme düşme kelimesini de siz kullandığınız için kullanıyorum, yoksa ben geldiğim günden bugüne kullanmadım. Bu takım ligde kalacak tabii ki. Bu ne demek ya. Bizim aksi bir düşüncemiz yok'' diye konuştu.

FOTOĞRAF