SERCAN SAPANATAN - ALİ DANAŞ - İSTANBUL

Trabzonspor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Avcı, rakipleri Trabzonspor'un bireysel yetenekleri fazla bir takım olduğunu belirterek, Sakin, sabırlı ve coşkulu oynamak bizim için önemliydi. Oyunu, ilk yarı itibarıyla tamamen cebimize alabileceğimiz bir skor elde edebilirdik dedi.

Gol atamayabilirsin ama atağı sonuçlandırmak bizim için son derece önemliydi diyen lacivert-turunculu teknik adam, Bugün itibarıyla 19 puanımız var. Hem oyun kalitesi gelişiyor, hem de puan olarak geçen senenin üzerindeyiz. Bizim için ulaşılabilir hedeflerden bir tanesi yukarılarda dolaşmak. Buralarda bulunabilirsek bizim için son derece önemli diye konuştu.

Avcı, karşılaşmanın her iki devresinden çıkaracakları önemli mesajlar bulunduğunu kaydederek, Yeterli görmeyeceğiz. Yeterli görmek bizim gelişimimizi engeller. Bugün maça gelenlere, televizyonu başındakilere iyi bir maç seyrettirdiğimizi düşünüyorum. Her iki takımı da tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.

Ara transfer dönemi öncesi forvet mevkisi için arayışlarının olup olmadığı sorusuna ise Abdullah Avcı, şu yanıtı verdi

Semih Şentürk geçen hafta itibarıyla takımla antrenmanlara başladı. Mehmet Batdal'ın da özellikle oyun performansından çok memnunum. Cikalleshi çok doğru geliyor. Daha 6 hafta ve kupalar var. Oyuncuların performansı, bize o fotoğrafı çıkartacak. Ekip, bütün bölgelerle ilgili çalışıyor. Şu an itibarıyla bir tasarrufumuz yok. Olabilirse de hazırlıklarımız var.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise, maçın hemen başında geriye düşmelerinin moral olarak kendilerini etkilediğini ifade etti.

Şota Arveladze, şansın yanlarında olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti

Zor durumdayken bazen şans yardımcı oluyor ama şu an bizim için tam tersi oluyor. İlk devre biraz karışık oldu ama ikinci devre daha çok pas yaptık, top çevirdik ve organizasyonda kaldık. Son dakikalarda güzel pozisyonlar bulduk. Mehmet Ekici, N'Doye'nin pozisyonları var. Bir de son dakikada kaçan penaltı vardı. Bunlar zor durumda oluyor. Bu güven meselesidir. Futbolculara güven lazım. Olaylar herkesi etkiliyor. Trabzonspor güçlüdür. Buradan da kesinlikle kalkıp, daha iyi performans gösteren bir takım olacağına inanıyorum.

Bordo-mavili takımda yaşanan olumsuz gelişmeler belirtilerek, takımın bu durumdan nasıl çıkacağına yönelik bir soru üzerine Arveladze, Bu durumdan çıkışın çok basit bir yolu var. Herkes kendi işini yapacak. Kendini Trabzonsporlu gören herkes bu kulüp için yapabileceklerini düşünmeli. Çünkü bu kulüp bugüne kadar kimseye zarar vermemiş. Bu kulüp bünyesinde bulunan kimseyi üzmemiş. Her şeyi vermiş. Daha fazla çalışmamız lazım. Burada yeni bir stil yaratmak gerekmiyor. Herkes 'ben ne yapabilirim' diye kendisine sorsun. Bunu yapmak

zorundayız dedi.

Gürcü teknik adam, herkesin görevini yerini getirmesi gerektiğini anlatarak, Bunun başka yolu yok. Böyle düzen gelecek. Mecbur gelecek. Biz

getireceğiz, başkası getirecek... Bu iş devam edecek yani. Trabzonspor bundan daha kötü zamanlar da geçirmiş ve ardından başarılı olmuş, şampiyon olmuş. Daha fazla isteyerek, daha fazla severek çalışmalıyız ifadelerini kullandı.

Futbolcular için moral ve güvenin çok önemli olduğunu aktaran Arveladze, Bu çok önemli. Yetenek tabii ki çok önemli ama sadece yetenek geçerli değil. Güven lazım. Güven, kazanarak, mücadele ederek geliyor şeklinde konuştu.