Başkan Gümüşdağ: "Futbolun bir oyun olduğunu unutmamak lazım"

Kerim Frei: "Doğru insanların olduğu doğru bir kulübe geldim"

Da Costa: "Kariyerim açısından önemli bir transfer"

İSTANBUL /

Transferin hızlı takımlarından Medipol Başakşehir, yeni transferleri Kerim Frei ile 4, Manuel da Costa ile de 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. 
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da katıldı. Takıma iki önemli takviye yaptıklarını belirten Başkan Gümüşdağ, şöyle konuştu:
"Kerim, A Milli Takım'da forma giymiş ve Abdullah Avcı tarafından ilk kez milli takıma çağrılan bir oyuncu. Abdullah Hoca'nın ve bizlerin Kerim'den beklentileri yüksek. Potansiyeli var. Önümüzdeki sezon bize Avrupa Kupaları ve ligde oynayacağı karşılaşmalarda takıma katkı vereceğine inanıyoruz. Stoper bölgesinde eksiğimiz vardı. Da Costa da izlediğimiz, beğendimiz bir oyuncuydu. Avrupa tecrübesi de var. Onu kadromuzda görmeyi çok arzu ediyorduk. İki oyuncunun da bu ailenin içine katılmasından mutlu olduk."
Gümüşdağ, Kerim için İngiltere'nin Birmingham Kulübü'ne 1 milyon bonservis bedeli ödediklerini ancak bu transferin bonuslarla birlikte 1.5 milyon Euro'ya çıkabileceğini söyledi.
Takımın yıldız isimlerinden Visca'nın takımda kalacağını ifade eden Gümüşdağ, "Cengiz Ünder gittikten sonra Visca'yı satmayı düşünmüyoruz. Çıkan haberleri ciddiye almadık. Visca takım için önemli bir oyuncu ve önümüzdeki sezonda kadroda yer alacak" dedi.
"FUTBOLUN BİR OYUN OLDUĞUNU UNUTMAMAK LAZIM"
Dün akşam Galatasaray'ın elenmesinin ardından Başakşehir'in twitter hesabından atılan tweetle ilgili de konuşan Başkan Göksel Gümüşdağ, "Galatasaray dün Avrupa'dan elendi. Elenmelerine üzüldüm. Bazen bu işleri çok ciddiye alabiliyoruz. Galatasaray'ı çok seviyoruz. Futbolun bir oyun olduğunu unutmamak lazım. İki dost kulübün maçtan sonra karşılıklı mesajlarının şaka olduğunu bilmek gerekiyor. Biz bir yıl boyunca Beşiktaş'la burun buruna yarıştık ve buna benzer tweetler attık. Bu bir oyun. Burada güzel bir dostluk var. Maksat bazen aşmış olabilir. Zaten bende sosyal medyacı arkadaşları uyardım. Üzüntü olduysa kusura bakmasınlar" diye konuştu.
"DOĞRU İNSANLARIN OLDUĞU DOĞRU YERE GELDİM"
Beşiktaş'a genç yaşta geldiğini dile getiren Kerim Frei ise, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Milli Takım'a beni ilk kez davet eden Abdullah Avcı'ydı. Hem ligde hem Avrupa'da takıma hizmet vereceğim için çok mutluyum. 5 yıl önce Beşiktaş'a geldiğimde çok gençtim. Ne yazık ki istenen seviyelere çıkamadım. Şu an doğru insanların olduğu doğru yere geldim" açıklamasında bulundu. 
"KARİYERİM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR TRANSFER"
Yunanistan'ın Olympiakos takımından transfer edilen Da Costa da, büyük bir kulübe geldiğini vurgulayarak, "Avrupa'da önemli turnuvalarda oynadım. Medipol Başakşehir her geçen sezon büyüyen bir takım. Başkanımız ve hocamızın konuşmaları, buraya gelmemi etkiledi. Kariyerim açısından önemli bir transfer oldu" şeklinde konuştu. 
Yeni transferler imza töreninden önce sabah antrenmanında takım arkadaşlarıyla çalıştılar. İmza töreninin gerçekleşmesinin ardından Kerim "29", Da Costa ise "27" numaralı formalarıyla basın mensuplarına poz verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Göksel Gümüşdağ açıklamalar
-Kerim Frei açıklamalar
-Manuel De Costa açıklamalar
-Kerim Frei ve Manuel De Costa formaları ile poz vermeleri