Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrası sözlerine Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Yanal, “Buradan tüm öğretmenleri saygıyla selamlıyoruz” dedi. Maçta bugün yine farklı bir oyun ortaya koyamadıklarını ve son dakikalarda buldukları golle kazandıklarını belirten Ersun Yanal, şöyle konuştu:

YANAL: ŞAMPİYONLUK YOLUNDA HER MAÇTA BİRŞEYLER ÖĞRENİYORUZ

“Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik ve ilk yarıda rakibimiz bize cezayı kesti. Oyunun zor olacağını biliyorduk. Antalyaspor ligimizin hızlı hücumlarını yapan en iyi ekibi. Rakibe birkaç pozisyon verdik. Oyuncularımı oyunu bırakmamak adına kutluyoruz. Bugün güzel bir sonuçla maçı bitirdik. Şampiyonluk yolunda her maçta bir şeyler öğreniyoruz. Bugün de öğrendik. Bugün öğrendiğimiz şu ki, bu maçları daha iyi oynamalıyız. Sonucu ertelememeliyiz. İyi oynadığımız maçlarda skora erken ulaşmalıyız. Futbolcularımın maçı isteme ve emekleri her zaman olduğu gibi takdire şayan. Şampiyonluk yolunda aldığımız puandan çok oynadığımız oyun da önemli ve oyuncularımı tekrar kutluyorum.”

“FUTBOLCULARIMIN GOLÜ ERTELEYECEĞİNİ SANMIYORUM”

Bir soru üzerine Ersun Yanal, bu akşam ilk yarının son bölümünde iyi gol pozisyonları bulduklarını, ancak değerlendiremedikleri için rakibin direncini artırdıklarını belirtti. Yanal, Antalyaspor’un hızlı ve etkili oyuncuları olduğunu, bu nedenle de zorlandıklarını ifade etti.

Futbolcuların son vuruşlarda laubali göründükleri şeklindeki bir soruya ise Ersun Yanal, şu yanıtı verdi:

“Son vuruşlarda beceri sorunumuz varsa, tekrar tekrar izleyip doğruyu bulmak gerekiyor. Bizim oyuncuların hiçbirinin golü erteleyeceğini sanmıyorum. Futbola biraz daha konsantre olmalıyız.”

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili olarak da konuşan Yanal, “Beşiktaş maçını konuşmak erken ama bir kere sahamızda oynadığımız oyun ve taraftarlarımızla buluşmamız çok etkili oluyor. Dilerim güzel bir futbol gecesi olur. Futbol karnavalı yaşayacağımızı düşünüyoruz. Galatasaray maçında olduğu gibi sadece futbol konuşulacağını umut ediyoruz. Rakip kim olursa olsun Saracoğlu’nda kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

WEBO: GOLDEN SONRA UYUYAKALDIK

Sarı lacivertli futbolcu Webo ise son dakikalarda kazanmayı alışkanlık haline getirdiklerini belirterek, “Bu akşam da öyle oldu. İlk yarıda iyi bir oyun ortaya koyduk. Maça iyi başladık. Tabi erken gelen golün ardından bir nevi uyuyakaldık. Uykulu geçen dönemde rakibimiz özellikle kontrataklarla etkili oldu” dedi.

Moussa Sov da, ilk 45 dakikada etkili bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayarak, “İlk dakikalarda golü yakaladık. Rakibimize tabi ki büyük saygı duyuyorum ama belki de 4-5 golle bitecek pozisyonlar yakaladık. Bitirici anlarda etkili değildik. İlk yarının bitimine çok az süre kala Antalya golü buldu. Allah’a şükür maçın sonunda golü bulduk” diye konuştu.

SAMET AYBABA: İKİNCİ YARIDA OYUNA ORTAK OLDUK

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise oyuna kötü başladıklarını ve rakibe çok geniş alanlar bıraktıklarını söyledi. Maçın ikinci yarısında oyuna ortak olduklarını belirten Samet Aybaba, “Futbol bu. 10 saniye önce Diarra golü atsa 2-1 öne geçiyorduk. Sonra kötü bir gol yedik. Böyle takımlara karşı çok mücadele etmek ve çabuk çıkmak lazım. Bunlar olmadığı zaman oyunun kontrolünden uzaklaşıyorsunuz. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

Lamine Diarra ise maçı kazanmak için sahada savaştıklarını belirterek, “Şans yanımızda değildi. Kaybettik. Son dakika pozisyonu için, tabi ben de gol atmak isterdim. Gerçekten herkesten özür diliyorum. Sonuçta maçı kaybettik, üzgünüz” dedi.

Uğur İnceman da sözlerine Fenerbahçe ve takım arkadaşlarını kutlayarak başladı. İnceman, “Son dakika gelen gol üzücü oldu. Belki biz galip gelecektik. Dönen top gol oldu. Hakan çok iyiydi. Bu mücadeleye 1 veya 3 puan yakışırdı diye düşünüyorum. Yazık oldu” diye konuştu. SE(HA/SSA)