MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray taraftarları yaklaşık 600 araçlık konvoy ile kutlama yaptı. Kutlamalarda ilk defa trafik polisleri video kamera ile çekim yaparak trafiği tehlikeye sokan araçlar ve kasksız motosiklet kullanan sürücüleri tespit etti.
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 yenmesi ardından Marmaris İlçesi'nde taraftarlar sokağa döküldü. Marmaris Adliye Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 600 araçlık taraftar grubu korna çalarak şehir turu attı. İlçe merkezinin ana caddelerini kapatan araç konvoyundaki taraftarlar vuvuzela çalıp havai fişek ve konfeti attı. Üzerlerinde takımlarının üniforması ve flamaları ile Atatürk Caddesi'nde toplanan çoğunluğu kadın ve gençler "Aslan şampiyon" sloganları attı. Yerleşik yaşayan Galatasaray hayranı yabancılarında katıldığı kutlamalarda sarı-kırmızı konfetiler atıldı.
TRAFİK POLİSİ KAMERA İLE ÇEKİM YAPTI
Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi'ni bağlayan kavşakta video kamera ile çekim yaptı. Trafiği tehlikeye atan ve kask takmayan motosikletli taraftarların plakaları video kamera ile tespit edildi. Yayalara ait olan Kordon Caddesi ve Yat Limanı'nda kutlama yapan motosikletli taraftar grubu durdurularak plakaları video kamera ile kayıt altına alındı. Polis, taraftarları uyararak kask takmayan ve araçların yasak olduğu alanlarda bulunan sürücülere ceza kesileceğini bildirdi. Yapılan denetimlerde 5 alkollü sürücüye işlem yapıldı.

FOTOĞRAFLI