PTT 1. Lig’in yeni takımlarından Manisaspor’da bugün gerçekleştirilen olağan kongrede Abdullah Mergen yeniden başkanlığa seçildi.
Esnaf ve Kefalet Kooperatif Salonu’nda gerçekleşen genel kurulda Mergen 251 oy alarak, rakibi Melüt Aktan’ı geride bıraktı. Aktan 236 oyda kaldı. Geçen hafta yapılan kongre çıkan olaylar yüzünden ertelenirken, bugün ise seçim sakin bir ortamda yapıldı. Emniyet güçlerinin geniş önlemler aldığı genel kurulda üyelikten çıkarılan isimler salona sokulmadı. Hazirun cetvelinde yer alan 505 kişi oy kullandı.
Seçimden önce bir araya gelen Mergen ve Aktan birbirlerine başarılar dilemeyi ihmal etmedi. İki listenin ortak adayı olarak Divan başkanlığına eski İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz yardımcılıklarına da Engin Uzun ve Sait Başbelen oy birliğiyle seçildi. Yönetim adına okunan bilançoda iki yıl önce 57 milyon 848 bin lira olarak alınan borcun 45 milyon 712 bin liraya indiği belirtildi. Tekrar başkanlık koltuğuna oturan Abdullah Mergen, Manisaspor’u Süper Lig’e taşıyacaklarını söyleyerek, “Beni ve arkadaşlarıma bir kez daha şans verenlere teşekkür ediyorum. Kulübümüzü hem sportif hem de mali olarak en iyi yerlere getireceğiz” dedi.
Abdullah Mergen’in listesi: Hakkı Övünç, Erkan Öztürk, Muzaffer Etçil, Bülent Özövgü, Erdem Baltacı, Cengiz Erbilir, Nurullah Aksöz, Tevfik Aslaner, Şener Özten, Reşat Oğuz Ege, Serkan Özşen, Seyithan Akar, Necati Bilge, Yunus Emre Şahin.