MANİSA, () - 
TFF 2. Lig ekiplerinden Manisa Büyükşehir Belediyespor'un olağanüstü kongresinde Başkan Mevlüt Aktan, yeniden göreve seçildi. Geçen yıldan bu yana şirketleşme çalışmaları konuşulan kulüpte üyeler, Aktan yönetimine şirketleşme için yetki verdi. Şirketleşecek kulübün adı Manisa Futbol Kulübü olacak. Manisa Futbol Kulübü'nün logosu da değişecek.
MEVLÜT AKTAN: "SABIRLA VE İNATLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Manisa BŞB'nin genel kurulu Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde yapıldı. Genel kurula Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. Tek listeyle gidilen kongrede güven tazeleyip üyelerden şirketleşme izni alan Başkan Mevlüt Aktan, "Daha keyifli ve daha mutlu bir kongre yapmak isterdik. Çok inandığımız bu yolda bir üst lige çıkmak istedik fakat Play-Off yarı finalinde elendik ve finalin kapısından döndük. Biraz moralimiz bozuk. Ancak hiç durmadan büyük sabırla, büyük bir inatla yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedeflerimiz var" dedi.
"HEDEFİMİZ BİR ÜST LİGE ÇIKMAK"
Yeni bir oluşumun içerisine girdiklerini belirten Aktan, "Şimdi yeni bir heyecan duyuyoruz. 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Gerçekten hem spor adına, hem Türk futbolu adına hem de Türk sporu adına yapılacak olan çok şeyler var. Manisa Büyükşehir Belediyespor yönetimi olarak bunların farkındayız. Futbol takımımız şirketleşiyor. Bu takım çok konuşulacak. Önümüzdeki süreçte hep beraber en doğrusu nasıl olacaksa, nasıl yönetilecekse karar vereceğiz. Hedefimiz bir üst lige çıkmak ve her zaman iddialı olmaktır. İsmimiz değişiyor. Logomuz da değişecek. Yapılması gereken çok şey var. Üstümüzde büyük bir sorumluluk var. Manisa'ya layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.
CENGİZ ERGÜN: "SPORUN SİYASETİN İÇİNE GİRMESİNİ İSTEMEDİM"
Kongredeki konuşmasında kentte ağır borç yüküyle 3. Lig'e düşen Manisaspor'a da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yıllarca Manisaspor'da başkanlık yaptım. Sporun siyasetin içine girmesini istemedim ama ne yazık belediye başkanlığına seçildikten sonra spora siyaset bulaştırılmaya çalışıldı" şeklinde konuştu. 
Cengiz Ergün, "Çeşitli yıllar içerisinde desteğimizi vererek düşen Manisaspor'u yeniden şampiyon yaptık. Ancak sonraki gelişmelerde maalesef kulübün genel kurullarında istenmeyen, yapılan üye noktalarında çeşitli olayları yaşadık. Her şerde bir hayır vardır. Sonuçta o günün şartlarında onlar yaşandı. Ancak artık madem bu işi siyasete sokma noktasına gidildi biz de kendi yolumuzda, kendi kulvarımızda devam etme noktasında Manisa Büyükşehir Belediyespor'la önce Süper Amatör Küme'den Bölgesel Amatör Lig'e ardından ise 3. Lig ve bu sene ilk defa yeni çıktığımız 2. Lig noktasına geldik" diye konuştu.
"SPOR TOTO 1. LİG'E ÇIKMAYI ÇOK İSTEDİK"
2. Lig'de mücadele ettikleri ilk yılı başarılı geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, "Bu sene Spor Toto 1. Lig'e çıkmayı çok istedik. Biz de bu konuda burukluk yaşıyoruz. Ancak bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Manisa BŞB'nin ilk kez yer aldığı ligde finalin kapısından dönmesi başarıdır" dedi.
"YENİ BİR SAYFA AÇMAMIZ LAZIM"
Bundan sonra yarınlara bakacaklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yıllarca bu tecrübeyi yaşamış bir kişi olarak bugün artık yeni bir döneme girdik ve artık yeni bir sayfa açmamız lazım. Düne değil, artık bugünden itibaren yaşadıklarımızdan ders çıkararak yarınlara bakmamız lazım. Bu kulüp 13 branşta çocuklara hizmet veriyor ve vermeye de devam edecek. Ancak futbol kulübünün lokomotif olarak bakılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Şirketleşme önergesi verilip onaylandı. Burada amaç kulübün daha kurumsal kimliğe, kurumsal anayasaya kavuşması, kişiler değişse dahi geliriyle ayaklarının üzerine basması. İnşallah bu kulüp daha güzel bir şekilde Manisa'yı Manisa Futbol Kulübü olarak temsil eder. Sonuçta bu sezon Manisaspor düştü, Akhisarspor düştü, biz 2. Lig'den çıkamadık. Üzücü bir sene oldu" dedi.
Manisa'ya yaptıkları spor tesislerinden bahseden Cengiz Ergün, yeni bir stat inşa etmek istediklerini de belirtti.

FOTOĞRAFLI