ERCAN ATA - ANKARA /



Buz Hokeyi Federasyonu'nda yaşanan mahkeme sürelerine Tahkim kurulu son noktayı koydu.

Tahkim Kurulu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu'nda gidilen seçimin sonucuna yapılan itirazı karara bağladı.

Kurul, 13-14 Eylül tarihlerinde yapılan olağan genel kurula tek aday olarak giren Bülent Akay'ın görevine devam etmesine karar verdi.

4. Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan itiraz sonrasında seçimin geçersiz sayılmasına ve eski Federasyon Başkanı Orhan Duman'ın 1 aylık süre içinde yeniden olağan genel kurulu toplamasına karar vermişti.

Tahkim Kurulu ise bu kararıyla söz konusu mahkemenin bu konuda yetkisizliğinin altını çizerek, Akay'ın, başkan seçildiği genel kurulun geçerliliğini karara bağladı. Bülent Akay başkan seçildikten sonra yapılan genel kurulda delegelerden bazılarının oy hakkı olmadığı gerekçesiyle delegeler dava açmıştı. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi genel kurulu iptal kararı verince eski başkan Orhan Duman tekrar federasyona giderek başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak yeni başkan seçilen Bülent Akay bu gelişme üzerine Tahkim Kurulu'na müracaat etti. Tahkim Kurulu da Bülent Akay'ın görevine devam etmesi kararı verdi.

Tahkim Kurulu'nun raporunda şu ifadelere yer verildi:

"3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğü Teşkilatı ve Görevleri Hakkındaki Kanunun Ek-9 Maddesinin değişik 4. fıkrası ve Tahkim Kurulu Yönetmeliğinin 5. Maddesinin 1. fıkrasının (G) bendi uyarınca oluşturulan 3 kişilik komisyon tarafından 13-14 Eylül tarihlerinde işlemleri gerçekleştirilen Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurul toplantısının geçerli olduğuna, federasyon faaliyetlerinin buna göre yürütülmesi gerektiğine, başvuru ücretinin iadesine, kararın ilgililere tebliği ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına gönderilmesine 23 Eylül 2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi."