La Liga'daki Başkent Derbisi'nde milli futbolcularımızdan sadece Arda Turan sahne aldı; ezeli rakibi Atletico Madrid'i Portekizli yıldızı Ronaldo önderliğinde deviren Real Madrid, önemli bir 3 puana uzandı.

Atletico Madrid [1 - 4] Real Madrid
25' [0 - 1] C. Ronaldo
55' [1 - 1] R. Falcao
68' [1 - 2] C. Ronaldo
83' [1 - 3] C. Ronaldo (Penaltı)
88' [1 - 4] J.M. Callejon

ARDA 11'DE ÇIKTI

UEFA Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselen ve bir başka İspanyol temsilcisi Valencia ile eşleşen Atletico Madrid'de milli futbolcumuz Arda Turan ilk 11'de sahaya çıktı. Karşılaşmada 77 dakika mücadele eden Arda Turan 77. dakikada yerini Koke'ye bıraktı.

MOURİNHO ŞAŞIRTTI

Kadrosunda Hamit Altıntop ve Nuri Şahin gibi iki milli oyuncumuzu bir de Türk asıllı Mesut Özil'i bulunduran Real Madrid'de ise Jose Mourinho sürpriz sayılabilecek bir kadro sahaya sürdü. Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında sık sık forma verdiği millilerimiz Nuri ve Hamit'i ilk 18'e almayan Portekizli hoca Mesut Özil'i de yedek soyundurarak vatandaşı Fabio Coentrao ile başladı. Mesut karşılaşmanın ikinci yarısında Kaka'nın yerine oyuna dahil oldu.

BİR RONALDO KLASİĞİ...

Karşılaşmanın 26. dakikasında Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo sahneye çıkma zamanı geldiğini ilan etti. Kaley karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ronaldo 'belgesellere' konu olarak kendine has vuruşunu Courtois'nın koruduğu kaleye doğru gönderdi. Belçikalı kalecinin bakışları arasında ağlarla buluşan top hem Madrid'in Real'ini 1-0 öne geçirirken hem de liderin ligdeki 101. golü olarak kayıtlara geçti.

Real Madrid golden sonra kalesinde cılız da olsa tehlikeler görme başladı. Karşılık vermek için yıldızları ile harekete geçen Real, 33. dakikada sağdan gelen ortada Karim Benzema ile gole yaklaşsa da Fransız'ın kafa vuruşunda top kaleye gitmek yeirne auta gitmeyi tercih etti.

Barcelona'nın maç fazlasıyla da olsa aradaki farkı 1'e indirdiği haftada mutlak galibiyet arayan Real Madrid karşılaşmanın ilk yarısını Ronaldo'nun frikik golüyle 1-0 önde kapadı.

KOLOMBİYALI SAHNEDE

İkinci yarıya Kaka-Mesut Özil değişikliği ile başlayan Real Madrid, ilk 10 dakika içinde ikinci golü bulamamanın cezasını 56. dakikada çekti. Arda'nın soldan taşıdığı topu ceza alanında ayağına alan Diego kenardaki Adrian'ı çok iyi gördü. Adrian sağ ayağı ile penaltı noktasına doğru ortasını yaptığında yükselen isimler Sergio Ramos ve Radamel Falcao'ydu. İki oyununun da ayakları yere bastığında Ramos üzüntüyle takım arkadaşlarına bakarken Falcoa, müthiş kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturmanın sevincini yaşamak üzere yedek kulübesine koşmuştu: 1-1

O BACAĞI YİNE GÖSTERDİ

Dakikalar 69.'un sonlarına geldiğinde Cristiano Ronaldo o sağ baldırını yine tribünlere doğru gösteriyordu çünkü bir kaç saniye önce mükemmel bir gole daha imza atmıştı. 69. dakikada topu Xabi Alonso'dan alan Portekizli ceza alanı dışı sol çaprazından kaleyi gördü. Mükemmel düzgünlükte ve sertlikte bir şut çıkaran Ronaldo'nun topuna genç kaleci uzansa da başarılı olamadı ve Real Madrid yeniden öne geçti: 1-2

RONALDO'DAN HAT-TRİCK

Maçta attığı gollerle hem ligdeki 101 ve 102. gollere imza atan Cristiano Ronaldo, 83. dakikada ceza alanı içerisinde Godin'in Higuain'i düşürmesi ile kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçti. Hat-trick yapması için kaleyle arasında sadece Courtois olan yıldız oyuncu bunu başarmakta çok zorlanmadı. Topu ağlarla buluşturduğunda skor 3-1 olurken Ronaldo da gol sayısını 40 yaparak gol krallığına yükseldi.

SON DARBE GENÇ GOLCÜDEN

Maçın skorunu belirleyen isim 84. dakikada Di Maria'nın yerine oyuna dahil olan Callejon belirledi. 88. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren genç forvet düzgün bir vuruşla takımının 4. golüne imza attı ve Atletico Madrid'e 13 yıldır yenilmeyen takımına bir yenilmezlik daha kazandıran son golü kaydetti.

-MAÇTAN DAKİKALAR-

Mücadelenin 25. dakikasında topu güzel bir vururşla ağlara yollayan Ronaldo, Real Madrid'i 1-0 öne geçirirken, ligdeki 38. golünü kaydetmiş oldu. Portekizli yıldız ayrıca bu sezon Real formasıyla 50. kez ağları havalandırdı.

33. dakikada Benzema ile mutlak bir golü kaçıran Real Madrid, 38'te de Ronaldo ile Courtois'yı geçemedi ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Real Madrid'de, Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil ikinci yarıda Kaka'nın yerine oyuna dahil olurken; 55. dakikada skora denge geldi. Adrian'ın soldan yaptığı ortada penaltı noktası civarında kafayı vuran Falcao, durumu 1-1 yaptı. Kolombiyalı yıldız, ligdeki gol sayısını da 21'e çıkardı.

68. dakikada yine Ronaldo sahne aldı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluştuktan sonra kaleye sert bir şut yollayan Ronaldo, kaleci Courtois'yı avladı ve attığı güzel golle takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Portekizli yıldız ligdeki 39. golünü atarken; toplam gol sayısını da 51 yaptı.

Milli futbolcumuz Arda Turan, 77. dakikada yerini Koke'ye bırakırken, 82. dakikada Real Madrid penaltı kazandı. Benzema'nın yerine oyuna dahil olan Higuain, Godin'in müdahalesi ile yerde kalınca, hakem beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Ronaldo, takımını rahatlattı. Hat-trick yapan Portekizli yıldız, La Liga'daki 40. golüne imza atarken, geçen sezonki başarısını bitime 6 maç kala yakaladı. Ronaldo, toplamdaki gol sayısını da 52 yaptı.

86. dakikada Ronaldo ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Real Madrid, 88'de 4-1'i buldu. 83'te Di Maria'nın yerine oyuna dahil olan Callejon, Ronaldo'nun hazırladığı pozisyonda topu ağlara yolladı ve büyük bir sevinç yaşadı.

90. dakikada Atletico Madrid Diego ile yan direği geçemezken, Real Madrid; 3 gol 1 asistle oynayan Ronaldo önderliğinde derbiyi 4-1 kazandı ve önemli bir galibiyete imza attı.

Real Madrid, 32 maç sonunda puanını 82 yaparken, Barcelona ile arasındaki 4 puanlık farkın azalmasına izin vermedi. Şampiyonlar Ligi için 4. sırayı kovalayan Atletico Madrid ise 42 puanda kaldı ve ümitlerini oldukça azalttı.