LYON /

İrlanda Cumhuriyeti karşısında henüz 2. dakikada Brady'in penaltısı ile yenik duruma düşen ve ilk yarıyı da mağlup kapatan Fransa, ikinci yarı farkı kaçırdı.

Griezman, Pogba, Payet, Giroud, Matuidi gibi oyuncular ile karşılamanın 2. yarısında İrlanda savunmasını adeta dağıtıp gol üstüne gol kaçıran Fransızlarda galibiyetin kapısını ise Atletico Madridli Griezman'ın golleri ile açtı. 58 ve 61 dakikalarda attığı 2 gol Fransa'yı çeyrek finale çıkmasını sağlayan Griezman aynı zamanda maçın adamı da seçildi.

Ancak çok enteresandır ki Griezman, Arda Turan ile Atletico Madrid ile oynarken milli futbolcunun gölgesinde kalmış teknik direktör Simeone onu 2. yarıda veya maçın son anlarında kullanıyordu. Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi Griezman'ın hem önünü hem de talihini açtı.

Fransa'nın çeyrek finale çıkmasını sağlayan Griezman maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Takım olarak maça iyi başlayamadık. İlk yarı bittiğinde soyunma odasında hocamız ve takım arkadaşlarım ile bu durumu konuştuk ve 2. yarıya bu şekilde başladık. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ama üstesinden geldik. Biz sahada Fransa için oynuyoruz ve ülkemiz için her şeyi vermeye hazırız. Taraftarlarımızda bize çok iyi destek oluyor. İkinci yarı her şeyimizi sahaya koyduk ve farklı bir Fransa izlettirdik."

Karşılaşmanın oynandığı Lyon'un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu da belirten Fransız yıldız, "Öncelikle çeyrek final için çok mutluyum. Ailem burada Lyon'da oturuyor bende doğal olarak buralı sayılırım. Umarım bu şekilde oynamaya ve kazanmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.