BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın ısrarla istediği Perulu sağ bek oyuncusu Luis Advincula, yeşil beyazlı takıma 3+1 yıllık sözleşmeye imzayı attı. İmza törenine Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman ile Asbaşkan Faruk Bakgör katıldı. Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan 24 yaşındaki futbolcu, şunları söyledi:
"Bana olan güvene karşı çok büyük mutluluk duydum. Burada olmaktan çok mutluyum. Daha önce Avrupa'da forma giydim ama hiç büyük kulüpte oynamamıştım. Bugün büyük kulübe geldim, çok büyük heyecan hissediyorum. COPA Amerika'daki performansımı burada da devam ettirerek Bursaspor'un başarısına katkı da bulunmak istiyorum. Bu beni çok mutlu edecektir."
"EN BÜYÜK BURSA, ŞAMPİYON BURSA"
Bursaspor tesislerini geldiğinde gezdiğini ve çok etkilendiğini belirten başarılı oyuncu, "Böyle bir tesisimiz olduğunu bilmiyordum. Çok iyi imkanlar var" diyen Advincula, Türkçe olarak, "En büyük Bursa, Şampiyon Bursa" dedi.
Perulu oyuncu, sağ bek pozisyonunda daha iyi performans gösterdiğini belirterek, "Kendimi en rahat hissettiğim pozisyon sağ bek. Milli takımlarda diğer takımlarda sağ bek oynadım. Teknik direktörümüz nerede oynatmak isterse orada oynarım. Türkiye ligi futboldaki artan kalitesi ile kendi ülkemde ilgiyi üstüne çekiyor. Transferlerin kalitesi, oynanan futbol ilgi odağı olmuş durumda. Bursaspor oynayabileceğimi düşündüğüm, kendimi gerçekten geliştireceğimi düşündüğüm bir kulüp. Dolayısıyla bütün bu sebeplerle Bursaspor'da olmayı tercih ettim" diye konuştu.
KOCAMAN: 2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ
Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman ise geçtiğimiz yıl Portekiz liginde 32 maça çıktığını ve COPA Amerika turnuvasındaki performansı ile bütün kulüplerin transfer listesine girmişti. 3+1 yıllık anlaşma yaptık. Umarım çok büyük katkı sağlayacaktır. Büyük uğraşlarla transfer ettiğimiz oyuncumuz Bursaspor'umuza hayırlı olsun" dedi. Kocaman, transfer çalışmaları ile ilgili olarak ise, şunları söyledi:
"2 transferimiz daha olacak. Çalışmalarımız sürüyor. İnşallah onları da gerçekleştireceğiz."
Bakambu'nun 'İspanya'da oynamak istiyorum' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Kocaman, "Teknik direktörümüz bu konuda açıklama yaptı. Her oyuncunun hayali olabilir ama biz kadromuzu bozmak istemiyoruz, bakacağız. Ama yeni başlangıçlar nasıl doğalsa ayrılıklar da doğaldır. Hem kulübün hem futbolcunun menfaati olduğunda transfer olabilir ama biz oyuncu satmak istemiyoruz. Daha önce yakaladığımız eski başarılırımızı tekrar yakalamak istiyoruz" diye noktaladı.
Kocaman, Luis Advincula'nın bonservisinin tamamını aldıklarını sözlerine ekledi.