Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde Galatasaray'dan Semih Kaya, Fenerbahçe'den Bekir İrtegün ve Egemen Korkmaz ile Trabzonspor'dan Mustafa Yumlu "Lassa En Sağlam Defans Ödüllerini" kazandılar.

Törene Milan ve İtalya Milli Takımı'nın efsanevi defansı Franco Baresi'de onur konuğu olarak katıldı. UEFA Avrupa Ligi Play-off turu rövanş maçında yarın Rostov ile oynayacağı karşılaşma için takımıyla birlikte Rusya'ya giden Mustafa Yumlu ile sakatlığı devam eden Fenerbahçeli Egemen Korkmaz geceye katılamadı.

SEMİH KAYA "HER GENÇ FUTBOLCUNUN HAYALİNDE AVRUPA'DA OYNAMAK VARDIR"

"UMARIM GÜZEL BİR SEZON GEÇİRİR VE 4. YILDIZI TAKARIZ"

'Lassa En Sağlam Defans Ödülleri' gecesinde en sağlam defans ve fair - play ödülü alan sarı - kırmızılı futbolcu Semih Kaya, gecenin sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ödülünü, organizasyonun onur konuğu olan Milan ve İtalya Milli Takım'ın efsane defansı Franco Baresi"nın elinden alan Semih Kaya, "Şuanda mutluyum. İtalya ile özdeşmiş bir değerli bir oyuncunun elinden aldım ödülü. Ayrıca fair-play ödülü aldım ondan dolayı da mutluyum" dedi.

Takım olarak eksikliklerinin olduğunu kaydeden Milli futbolcu, "Bunları en kısa zamanda gidereceğimizi düşünüyorum ben. Oyuncu olarak değil de taktiksel olarak eksikliklerimiz var daha çok. Onları da bir iki hafta içerisinde giderdiğimiz vakit lige en iyi şekilde başlayacağımıza inanıyorum. Umarım güzel bir sezon geçirir ve 4. yıldızı takarız" ifadelerini kullandı.

Süper Kupa maçında yaşanan olumsuzluklar hakkında ise Semih Kaya, "O konuda gerekli açıklamaları yönetimin yaptığı düşünüyorum ben buradan bir şey söylersem şimdi yanlış olur. Gerekli ceza işlemlerinin de federasyonun yapacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'Avrupa'ya gitmek istiyor musun?' sorusuna ise genç defans, "Her genç ve Türk futbolcunun hayalinde Avrupa vardır. Benimde Avrupa hayalim var ama öncelikle her zaman benim için Galatasaray'dır. Ne bileyim yaşamadığım belki Avrupa Şampiyonasını takımla yaşarım. UEFA Kupası tekrar kazanabiliriz. Onları kazandıktan sonra niye olmasın bende gitmek isterim" diye cevap verdi.

Yarın çekilecek olan Şampiyonlar Ligi grup kurallarında çıkmasını istediğin bir takım yada karşısında mücadele etmek istediğin bir forvet var mı ? sorusuna ise Semih Kaya şöyle cevap verdi:

"Yok hayır. Sonuçta kuralar bildiğiniz gibi şansınıza hangi takım geliyorsa o takımla eşleşiyorsunuz. Biz geçtiğimiz yıl zor bir grupla eşleşmiştik. Nitekim gruptan çıkmayı başarmıştık. Eleme grubunda Chelsea takımına elenmiştik. Kim çıkarsa çıksın sonuçta biz Galatasaray takımıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız ki yapacağımızı da biliyoruz. Geçen sene her ne kadar grupta zor takım gelse de çıkmayı başardık. Galatasaray takımı için zor bir rakip yoktur. Yeter ki iyi odaklanalım. Her kim çıkarsa çıksın biz yine de grubu geçeceğimiz düşünüyorum."

BEKİR İRTEGÜN" OLYMPIAKOS, ROMA VE GALATASARAY MAÇLARINDA GÖSTERDİĞİMİZ PERFORMANS BİZE MORAL VERDİ"

"TÜRK FUTBOLU KAN KAYBETMESİN, TAM TERSİNE BİZLERİN FUTBOLA ENERJİ VERME ÇABASINDA OLMAMIZ GEREKİYOR"

'Lassa En Sağlam Defans Ödülleri' gecesinde takım arkadaşı Egemen Korkmaz ile en sağlam defans ödülünü alan Fenerbahçeli başarılı defans oyuncusu Bekir İrtegün ödül sonrası yaptığı açıklamada de var. Ama biz yine de güzel bir giriş yapacağız zor fikstüre rağmen." şeklinde konuştu. böyle gecelerin Türk futboluna katkı yapacağını söyledi. Bekir İrtegün "Geçen yıl oynanan maçlarda taraftarların verdikleri oylar ile seçilmiş defans oyuncuları olarak buradaydık. Egemen kardeşim sakatlığından dolayı, Mustafa Yumlu ise yarın ki maçından dolayı yoktu burada. Bence çok güzel bir organizasyon oldu. Bizim ihtiyacımız olan bu güzel şeyler. Türk futbolu kan kaybetmesin tam tersi ona enerji verme çabası içerisinde olmamız gerekiyor. İnşallah gelecek sezonda da performanslarımız yüksek olur" diye konuştu.

Yeni sezon için de tam hazır olmadıklarını belirten Korkmaz, "Tabi ki yüzde yüz hazır olduğumuz söylenemez. Zaten şu zaman diliminde hazır olan takım olduğuna inanmıyorum. Ama Olymoiakos, Roma ve ardından Galatasaray maçında gösterdiğimiz performans biz çok yukarı çekti moral olarak. Çünkü ben iyi top oynadığımızı düşünüyorum. İyi futbol oynarken tabi eksikliklerimiz var. Ama biz yine de güzel bir giriş yapacağız zor fikstüre rağmen" şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Egemen Korkmaz ameliyat olmasından dolayı ödül gecesine katılamadı. Gönderdiği videolu bir mesaj da Korkmaz, sakatlığından dolayı geceye katılamadığını belirterek, "Öncelikle beni bu ödüle layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Çok üzgünüm. Biliyorsunuz bir operasyon geçirdik. Ayakta durmakta zorlanıyorum. Taraftar gruplarına da teşekkür ediyorum bana bu ödülü layık gördükleri için. En kısa zamanda aranızda olacağım" dedi.