Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul, ()

Galatasaray Ünal Aysal Yönetimi'nde ekonomik olarak beklenen rahatlığı sağlayamasa da sportif açından Kupa kolleksiyoncusu konumuna geldi.

Ünal Aysal'ın göreve geldiği 2011 Mayıs ayının ardından, futbolda Fatih Terim ile birlikte 2 lig şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa zaferi yaşayarak başkanlık kariyerini kupalarla giriş yapmıştı. Sarı-Kırmızılı camia Ünal Aysal'dan kulübün mali yapısını düzeltmesini de beklerken, bu konuda olumlu gelişmeler yaşanmasa da, sportif zaferlerle teselli buldu. Ünal Aysal yönetiminde Erkek Basketbol Takımı 24 yıl aradan sonra geçen yıl mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

KADINLARDAN 3 KUPA

Bu sezon Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonluğu'nun yanı sıra 13 yıllık hasreti dindirirken, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin üst üste 8 yıllık şampiyonluk serisine de son vermiş oldu. Kadın Basketbol Takımı sezonu 3 kupa ile kaparken tarihin en parlak dönemini yaşamış oldu.

Galatasaray Türkiye Kupası'nı uzak ara en çok kazanan kulüp olmasına karşın, 2005 yılından beri mutlu sonu göremiyordu. Bırakın kupa kazanmayı, 9 yıllık sürede final bile göremedi Sarı-Kırmızılı ekip. Roberto Mancini ve talebeleri Eskişehirspor'u devirerek kupayı kaldırırken, Ünal Aysal ile birlikte bir kupanın daha hasreti sona ermiş oldu.

GÖZLER BİR FENERBAHÇE DERBİSİNE DAHA ÇEVRİLDİ

Bu zaferin ardından Süper Kupa'da 3. kez Fenerbahçe ile üst üste final oynayacak olan Sarı-Kırmızılı ekip, ezeli rakibini bir kez daha devirip, Türkiye'de ilk kez üst üste 3 kez Süper Kupayı kazanan kulüp olma amacında.

Galatasaray müzesini kupalarla zenginleştirmeye devam ederken ayrıca Engelli Basketbol Takımı da bir kez daha Türkiye ve Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Ayrıca bu sezon Sutopu, Kürek ve Yüzme branşlarında çok sayıda Türkiye şampiyonluğu ile kulüp Ünal Aysal'la birlikte kupa kolleksiyonunu artırmış oldu.



KÇ(MA)