Enis TABAK, KOSOVA- (Fotoğraflı)

Kosova'da 2013 yılında kurulan Prizren Beşiktaşlılar Derneği, kuruluşunun 2'nci yılını ve Beşiktaş Kulübü'nün 112'nci yılını düzenlenen gece ile kutladı.

Törene; Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, KDTP Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka yanı sıra Kosovalı Beşiktaşlı taraftarları, Fenerbahçe ve Trabzon Spor Dernek yöneticileri ile Kosova'da görev yapan Türk subayları da katıldı. Prizren'de Türkiye Cumhuriyeti'nin dört büyük takımı olan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon Spor takımlarının dernekleri var. Kosova'da bu takımları yaşatmak ve kendi takımlarının çatısı altında toplanmak maksadıyla kurulan sivil toplum kuruluşları faaliyetlerine devam ediyor.

Prizren'de 2013 yılında kurulan Prizren Beşiktaşlılar Derneği de, kuruluşunun 2'nci yılı ve Beşiktaş'ın 112'nci yılı nedeniyle tören düzenledi. Törende bir konuşma yapan Prizren Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Alev Nuş, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Davetliler arasında geceye katılan KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar burada yaptığı konuşmasında, Prizren'de aktiv olan 4 büyük takımın derneklerinin birlikte hareket etmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Gece Prizren Beşiktaşlılar Derneği'nin 2'nci kuruluş yılı ile Beşiktaş takımının 112'nci yılı nedeniyle hazırlanan pasta kesildi. Tören verilen yemekle sona erdi.