KADINLAR Futbol 1'inci Ligi Play Off Grubu'nda Beşiktaş'ın evinde Ataşehir Belediyespor'a 1-0 yenilmesiyle 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek formasına ilk yıldızı takmaya hak kazanan Konak Belediyespor'un kupasının İzmir'de verileceği açıklandı.
Futbol Federasyonu, şampiyonluk kupasını pazar günü deplasmanda Trabzon İdmanocağı ile oynayacağı son maçta almayı planlayan kırmızı beyazlı takımın kupa töreninin güvenlik gerekçesiyle yapılmayacağını bildirdi.
 Geçen sezon da son maçta Trabzon'a şampiyon olarak gittiklerini ve yine güvenlik gerekçesiyle kupa töreninin yapılmadığını hatırlatan Kulüp Başkanı Zeki Günen, "Şampiyon takıma son maçta kupasının verilmemesi skandaldır" dedi.
Geçen sezon şampiyonluk için çekiştikleri Trabzon İdmanocağı ile aralarında sportif rekabetin dışında bir sorun olmadığını belirten Başkan Günen, "Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını verenlerin kupa törenini ertelemesini anlamak mümkün değil. Trabzon'da bizi alkışlayacaklarına eminim. Ancak ne yaptıysak TFF'yi ikna edemedik" diye konuştu.
Kupa töreninin İzmir'de yapılacağını sözlerine ekleyen Günen, "Biz ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz. Kadın futboluna olan katkımız ortada. Artık bazı şeyleri aşmamız gerekiyor" dedi. Teknik direktör Ali Alanç da alınan kararın üzücü olduğunu söyledi.
GÜVENLİK SORUNU
Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde geçen sezon da bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Konak Belediyespor, son hafta yine Trabzon İdmanocağı deplasmanına gitmiş, ancak Futbol Federasyonu, İzmir'deki ilk maçta yaşanan gerginliği gerekçe göstererek kupa törenini yapmamıştı. Trabzonlu yöneticilerin, "Konak'a burada kupa verilirse olay çıkar" şeklinde açıklamalar yapması üzerine töreni erteleyen TFF yetkilileri, mavi-beyazlılara kupayı lig bittikten sonra İzmir'de düzenlenen törende vermişti. Bu arada geçen sezon Konak Belediyespor'un 1-0 kazandığı son maçın ardından gerginlik yaşanmış, İzmir temsilcisi yaklaşık 1 saat soyunma odasında mahsur kalmıştı.
ÖDÜL 50 BİN TL
Üst üste beşinci kez şampiyon olan Konak Belediyespor'a Türkiye Futbol Federasyonu'nun 50 bin TL ödül vereceği bildirildi. Bu rakamın çok düşük olduğunu öne süren Kulüp Başkanı Zeki Günen, "Türkiye'deki kadın futbol takımları, büyük zorluklar altında varolma mücadelesi veriyor. Bugün uzak bir deplasmanın masrafı 10-15 bin TL'yi bulabiliyor. Yıllardır ödülün artması için çaba gösterdik. TFF'de konuşmadığımız kimse kalmadı. Artık ülkemizin kadın futbolcularımıza değer vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI